NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Filou BC Oostende basket vanaf nu in COREtec DÔME

Filou BC Oostende basket vanaf nu in COREtec DÔME

Op 22 maart kreeg de thuisbasis van kampioen Oostende een nieuwe naam. De ploeg ontvangt vanaf dan haar bezoekers in de COREtec DÔME. COREtec® is een innovatieve klikvloer met een Vlaamse én Amerikaanse roots. 

Vlaams of Amerikaans?

Piet Dossche lanceerde in 2013 vanuit de Verenigde Staten een technisch zeer innovatieve klikvloer. Zijn broer Jan bracht CORE-tec® even later naar Europa. 

Neem de voordelen van parket, een tegel én laminaat, maar denk de nadelen weg van elk.” vat Stijn Windels, Product Director van COREtec®, het samen. 

Het bleek een succes. Het bedrijf van de broers Dossche werd in 2016 overgenomen door de Amerikaanse tapijtgigant SHAW. Dat bedrijf is onderdeel van Berkshire Hathaway, 

het investeringsfonds van Warren Buffet.

Om een innovatie nog beter in de markt te zetten is sponsoring ideaal. In Filou BC Oostende vond COREtec® de perfecte partner. 

Niet alleen de basketzaal, maar het hele event-complex noemt nu de COREtec DÔME.” zegt Jurgen Vanpraet, CEO van Filou BC Oostende. “Nu corona voorbij is, gaan steeds meer 

mensen hun weg vinden naar deze plek voor concerten of congressen.

BNXT League speelt een rol

“Een ambitieus bedrijf linkt zich met een ambitieuze ploeg” zegt Van Praet. ”De gloednieuwe BNXT LEAGUE, waarin we samen met Nederlandse ploegen spelen, vergroot ook de zichtbaarheid.”

Voor COREtec® speelt dat supra-nationale inderdaad een rol. Bovendien geeft Oostende, als vaste waarde in de Champions League, ook kansen om contacten te versterken in de ander Europese markten. 

Een sterke vloer wil zich uiteraard linken met een sterk team. Filou BC Oostende is by far het sterkste team van de Benelux. Basket is ook een echte teamsport. Bijna elke match heb je een andere uitblinker. 

Dat groepsgevoel maakt het een aantrekkelijke sponsorpartner voor COREtec®. Sponsoring draait om gedeelde waarden. 22 maal kampioen sinds 1980 bewijst dat er geen sleet zit op de Oostendse formule. 

En ja, ook de klikvloeren van COREtec® zetten in op het hoogste niveau slijtvastheid en duurzaamheid. Echt alles klikt perfect in elkaar. “Wie Oostende zegt, zegt zee. Ook onze vloer is niet bang van water. 

Zelfs ondergedompeld, is die tot in de kern waterdicht.” vult Windels aan. Met dit waterdicht partnership in de COREtec DÔME slaan 2 kampioenen de handen in elkaar.

De vraag van 1 miljoen is natuurlijk: speelt Oostende vanaf nu ook op een COREtec®-vloer?

“Dat zou eigenlijk perfect kunnen” lacht Windels. “De COREtec DÔME heeft een 3×3 basketveld met onze vloer. Maar competities mogen alleen op een vloer die gelincenseerd is door de internationale federatie. 

Bovendien ligt onze focus op woningen en commerciële ruimtes. Dus nee, die sportvloer, is niet het doel van dit sponsorship.”

BC Oostende 

COREtec® Floors

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details