NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Elegante natuursteen voor badkamers en interieurs
Oyster is een marmer dat ook perfect in de keuken gebruikt kan worden. (Beeld: LOUIS CULOT)

Elegante natuursteen voor badkamers en interieurs

Natuursteen is een geliefd materiaal voor interieurtoepassingen. Ook in de badkamer. Het geeft de ruimte meteen een stijlvolle, luxueuze look-and-feel. In deze woning werd geopteerd voor een opvallende marmer, die in verschillende ruimtes terugkomt. Het materiaal werd gekozen in de Stone Gallery van Brachot Surfaces, Louis Culot verzorgde de productie en plaatsing.

Of je nu kiest voor marmer, graniet, kwartsiet, kalksteen, …: met natuursteen in de badkamer creëer je meteen een unieke en duurzame stijl. Al zijn er wel enkele aandachtspunten in acht te nemen. Voor een slipvrije, vocht- en vlekbestendige badkamer kies je daarom de juiste steen en de passende afwerking. Een zoektocht waar de experts van Brachot graag bij helpen. Hun meer dan 120 jaar ervaring in natuursteen komt volledig tot zijn recht bij Family Member Brachot Surfaces. Daar vind je een ruime keuze aan platen natuursteen om te laten verzagen door een professionele natuursteenbewerker. 

Door de combinatie van de materialen komt het marmer perfect tot zijn recht.(Beeld: LOUIS CULOT).

“Voor je badkamervloer hoef je enkel te letten op de antislipafwerking zoals fijn gebouchardeerd, gevlamd, satino, sabbiatino of geborsteld”, zegt Nele Sergyssels, sales manager bij Brachot. “In de douche is die afwerking minstens even belangrijk, maar omdat natuursteen daar blootgesteld wordt aan veel water, kies je best een waterbestendig materiaal zoals marmer, graniet, basalt of een geïmpregneerde harde kalksteen. Let ook op een waterdichte oplossing tussen de wand en de gekozen natuursteen. Zo vermijd je insijpelend water in de achterliggende muren.”

Gewaagde keuze

De bewoners van deze woning namen natuursteenbedrijf Louis Culot uit Puurs onder de arm en selecteerden hun platen in de Stone Gallery van Brachot Surfaces in Deinze. “Onze klanten wisten heel goed waar ze naar op zoek waren: een sprekende marmer die doorheen de woning gebruikt kon worden en die ook in open boek geplaatst kon worden. De keuze viel op het marmer Oyster”, zegt zaakvoerder Tim Culot. “Voor sommigen een ietwat gewaagde natuursteen, maar wel een die perfect past en volledig tot zijn recht komt binnen het hele project.”

Oyster werd in open boek geplaatst en keert terug in de spoelbakken. De gebruikte platen werd uitgekozen in de Stone Gallery van Brachot Surfaces. (Beeld: LOUIS CULOT).

In de woning werd veel aandacht besteed aan materiaalkeuze en de combinatie ervan. Het is een inspirerend geheel geworden met gouden accenten in het kraanwerk en glasbeslag en natuurlijk houtwerk voor de kasten en parket. “Zo kan het marmer moeiteloos een eigen verhaal brengen, zonder dat het te druk of te schreeuwerig wordt”, zegt Tim nog. “Het keert terug in de douche, in open boek en ook in de spoelbakken in de badkamer en keuken. Oyster kan je perfect plaatsen in zulke ruimtes. Het is een marmer, dus er kunnen wel vlekken door zuren ontstaan. Maar je moet ook aandacht hebben voor het esthetische plaatje. Bovendien zullen deze gebruikssporen haast niet opvallen door de adering in het marmer. Zowel in de keuken als in de badkamer komt Oyster terug. Er werd gekozen voor een gepolijste afwerking, die in het atelier van Louis Culot nog geïmpregneerd werd met Anti-Vlek van Akemi. De plaatsing is zeer vlot verlopen, we zijn grotere uitdagingen gewoon (lacht).”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details