NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een volledig assortiment zaagbladen voor draagbare zaagmachines.
Freud is wereldwijd de grootste fabrikant van cirkelzaagbladen.

Een volledig assortiment zaagbladen voor draagbare zaagmachines.

Familiebedrijf Merlier combineert de eigen slijperij uit de beginjaren met de verkoop van houtbewerkingsmachines en snijgereedschappen. Als verdeler van het topmerk Freud biedt de firma uit Zwevegem het compleetste gamma aan zaagbladen voor draagbare zaagmachines. Voor alle materialen en elke bewerking is er een geschikt zaagblad beschikbaar en dat voor elke machine op de markt. Door zijn roots kan Merlier naast de verkoop ook de service van het slijpen aanbieden.

Merlier is onder meer gespecialiseerd in diamantgereedschappen.

Zaagbladen met hoge precisie

Freud is wereldwijd de grootste fabrikant van cirkelzaagbladen en als verdeler voor België kan Merlier dan ook het compleetste gamma aanbieden. Of het nu voor de bewerking van massief – of constructiehout, melamine en laminaat, volkern, sandwichpanelen, cementvezel of aluminium is, er is altijd wel een gepaste oplossing beschikbaar. Bovendien zijn die leverbaar voor elke machine op de markt, met een snoer of accu.

“Alle zaagbladen worden geproduceerd met een TiCo carbide, een speciaal samengesteld, hoogcompact titanium-kobalt hardmetaal, dat door Freud zelf ontwikkeld werd. Dat levert scherpere tanden op, een onberispelijk zuivere zaagsnede en bij uitstek een langere levensduur van het zaagblad. Ze zijn uitgerust met een innovatieve anti-hecht coatingtechnologie die thermische isolatie oplevert en beschermt tegen corrosie. Dit voorkomt ook harsaankleving op het blad, waardoor de machinestilstand voor onderhoud beperkt wordt. Bovendien wordt de wrijving tijdens het zagen verminderd en de levensduur van het zaagblad nog verlengd”, licht zaakvoerder Steven Merlier toe. “Deze hoogwaardige stalen bladen (tot 46 HRC) garanderen een hoge precisie en stabiliteit, die nog versterkt wordt door de spanningssleuven en de speciale, in het blad gerolde spanningsring. De cirkelzaagbladen van Freud zijn bovendien meestal voorzien van speciale lasergesneden anti-vibratie sleuven die tot een geruisloze, vlotte rondloop van het blad en dus een perfecte afwerking leiden. Het toepassingsmateriaal wordt in elk blad gelaserd zodat het door de gebruiker gemakkelijk en onmiddellijk herkend kan worden.”

De vraag naar CNC-machines neemt nog steeds toe en dat geldt ook voor de diamantgereedschappen.

CNC-diamant snijgereedschappen in volle expansie

Naast HM-cirkelzaagbladen is Merlier ook gespecialiseerd in CNC-uitrustingen. “We hebben mensen in onze rangen die gespecialiseerd zijn in snijgereedschappen voor alle CNC-machines”, stelt de zaakvoerder. “Die experts gaan ter plaatse en bespreken de noden van de klant. Vervolgens bieden ze de gepaste oplossing volgens materie en toepassing. Vanzelfsprekend geven we ook de parameters mee die ingesteld moeten worden. Dat is weer een bezorgdheid minder voor de klant. De vraag naar CNC-machines neemt nog altijd toe en dat geldt ook voor de diamantgereedschappen: een van onze specialisaties.”

De zaagbladen van Freud bieden heel wat voordelen.

Houtbewerkingsmachines demonstreren

Merlier focust intussen al meer dan tien jaar met succes op de verkoop van houtbewerkingsmachines met onder andere de kantenlijmers van BI-MATIC, paneelzagen en klassieke machines van Casolin, stofafzuigsystemen van RIEDEX en het complete ROBLAND-gamma. Je kan er ook terecht voor kleinere machines van FESTOOL: boor- en schroefmachines, decoupeer-, handcirkel- en zwaardzagen, machines voor het oscilleren, saneren, doorslijpen, frezen, schaven, schuren, polijsten, …. Het gamma van Merlier is eindeloos.

“Door onze slijpdienst bouwen we met veel klanten een langetermijnrelatie op. We komen er regelmatig over de vloer. Als die klanten een verouderde houtbewerkingsmachine moeten vervangen of hun machinepark willen uitbreiden, zijn we vaak hun eerste aanspreekpunt. We stelden daarbij vast dat de vraag naar CNC-machines ook in deze sector gestaag toenam”, geeft Merlier aan. “Daar speelden we op in door ons aanbod in samenwerking met DV Special Machines uit te breiden met de CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines van Masterwood. We werkten al een tijdje nauw samen met ingenieur Dirk Vertongen, die bijna dertig jaar ervaring heeft in de machines van de Italiaanse machinebouwer. Een officiële showroom was er in België nog niet en daarom creëerden we de nodige ruimte in onze toonzaal. Met de integratie van hun grootste vijfassige machine slaan we meteen twee vliegen in een klap. Want nu kunnen we de kwaliteitsvolle snijgereedschappen voor CNC-machines ook actief demonsteren. We organiseren bovendien workshops en opleidingen met focus op onze gereedschappen, waar zelfs klanten met werkstukken kunnen langskomen.”     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details