NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een tipje van de sluier: een diepere blik op het nieuwe kennis- en belevingscentrum voor steen

Een tipje van de sluier: een diepere blik op het nieuwe kennis- en belevingscentrum voor steen

In mei opende Brachot-Hermant de deuren van hun gloednieuwe Stone Gallery in Deinze. Een imposant kennis- en belevingscentrum van 5.000 vierkante meter waar klanten, architecten en particulieren goed geïnformeerd en geïnspireerd de juiste steen voor hun project kiezen. Het gigantische totaalaanbod natuursteen en samengestelde materialen van Brachot-Hermant is er namelijk uitgebreid vertegenwoordigd.

Graniet, marmer, travertin, kalksteen, enzovoort. Het aanbod natuursteen van Brachot-Hermant is immens.

 

De kantoren en platengalerij van Brachot-Hermant zitten in een gloednieuw jasje. De specialist in bekledings- en landschapsoplossingen in de groepen natuursteen en samengestelde materialen voerde namelijk een grondige renovatie door. Het paradepaardje wordt de nieuwe toonzaal van meer dan 5.000 vierkante meter waar maar liefst 500 soorten materialen te zien zijn in verschillende afwerkingen. “De aandacht voor details en het samenbrengen van natuursteen, keramiek, terrazzo en composiet in de Stone Gallery zijn ongezien in België. En ver daarbuiten”, zegt marketingmanager Laurence Roelens. “Brachot-Hermant bezit heel wat kennis en expertise en is totaalaanbieder in platen en blokken van natuursteen en platen samengestelde materialen zoals keramiek, terrazzo en composiet. En dat willen we delen met onze klanten.”

Dat delen mag je letterlijk nemen. Niet alleen door de staaltjes waarmee je thuis nog even verder kan dromen van je keuze. Ook omdat de Stone Gallery volledig in het teken van informeren en inspireren staat. “De unieke opstelling van de platen op aangepaste, zwarte staanders wordt gecombineerd met tegelpresentaties en wandbekleding die de verschillende mogelijkheden in toepassingen, afwerkingen en formaten tonen”, zegt Laurence. “Op de muren tonen foto’s het proces van groeve tot bewerkte plaat. Het geeft een stimulans aan ideeën en ontwerpen, samen met de aparte ruimtes voor brainstorming, besprekingen en opleidingen. Die bevinden zich zowel in de Stone Gallery omringd door de platen, als er buiten in de burelen. We bieden onze klanten zo een totaalbeleving aan. En die gaat buiten verder in het aangelegd buitenpark met tegels en afwerkingen in keramiek en natuursteen van Stoneasy.com en Beltrami.”

De platen staan op aangepaste, zwarte staanders.

 

Familie onder elkaar

Wie Brachot-Hermant zegt, zegt natuursteen. Hun aanbod is dan ook immens. Graniet, marmer, travertin, kalksteen, noem maar op. De blokken of platen worden aangekocht of ontgonnen uit een van de 19 eigen groeves en vervolgens verzaagd in Deinze of op een andere productiesite. “De family members van Brachot-Hermant zijn ruimschoots vertegenwoordigd in de Stone Gallery”, licht Laurence toe. “Zo vind je Kilkenny Limestone terug in de vloeren van het onthaal en de burelen, de Zuid-Afrikaanse platen van Cameleon aan de gevel, Stoneasy.com in de keramiektegels van het buitenpark, Beltrami met natuursteentegels binnen en buiten, Granitarn in de buitenafwerking, enzovoort.”

Ook de blended materials kwarts- en marmercomposiet, terrazzo en keramiek, komen aan bod in de Stone Gallery. Zoals de composiet van Unistone en Unimarble. In keramiek ontdek je er het gloednieuwe gamma Uniceramica in primeur. “Het zijn onder meer marmer-, travertin-, graniet- en basaltdesigns”, vertelt Laurence Roelens. “De blikvangers worden ongetwijfeld de Uniceramica Basalto Nero en Grigio, met de looks van een grijze basalt en afgewerkt met de unieke en eigen ontwikkelde Bocciardata-oppervlaktestructuur.”

Van parking tot toonzaal

Al deze materialen en family members komen de klant haast letterlijk tegemoet in en rond de vernieuwde toonzaal. En dat begint al op de parking want je stalt je wagen op de graniet Rose de la Clarté uit de eigen Franse SAG-groeve van Brachot-Hermant. Daarnaast vind je er een buitenpark waar heel wat tegels in natuursteen en keramiek te vinden zijn uit het uitgebreide gamma van Beltrami en Stoneasy.com. Ook de buitenafwerkingen van Granitarn en Larvik Granite zijn er te zien. Materialen uit de eigen groeves in Frankrijk en Noorwegen.

“De Stone Gallery is een totaalproject waarin het doel van Brachot-Hermant is om hun variëteit aan collecties zo dicht mogelijk naar de klanten te brengen en bruggen te bouwen tussen de verschillende subbrands. Klanten maken via brachot.com eenvoudig een afspraak en worden tijdens hun bezoek begeleid door een expert”, besluit Laurence.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details