NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Calacatta: hét marmer voor een exclusieve badkamer

Calacatta: hét marmer voor een exclusieve badkamer

Stijlvol, duurzaam en tijdloos: dat zijn de drie woorden die de Calacattamarmer treffend omschrijven. D’Andrea Natuursteen uit Knokke is alvast een grote adept van deze exclusieve Italiaanse natuursteen. Onlangs gebruikte de natuursteenverwerker dit materiaal voor de bekleding van de badkamervloer in een privéwoning. Het resultaat? Pure esthetiek die zeker voor navolging vatbaar is.

Met ruim honderd jaar ervaring gaat de Belgische Brachot-Hermant Group niet op zijn lauweren rusten. Integendeel, deze producent en groothandel in natuursteen, composiet en keramiek blijft wereldwijd zoeken naar hoogkwalitatieve materialen waarmee interieurontwerpers esthetische grenzen kunnen verleggen. 

 “Met 550 medewerkers en een directe aanwezigheid in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Portugal, Noorwegen, Ierland, Indië en Zuid-Afrika behoren we tot de grotere Europese spelers in ons domein”, vertelt marketingmedewerker Jasper Bergeman. “En dat groot mag je vrij letterlijk nemen: ons productassortiment is enorm uitgebreid, zowel in de breedte als diepte.  Gecombineerd met een uiterst competent personeelsbestand en de interne knowhow zijn we de geknipte partner om voor elke toepassing de juiste materialen met de gepaste afwerking te adviseren. Hierbij beperken we ons geenszins tot de architect of interieurarchitect. Ook particulieren zijn van harte welkom. In onze showrooms in Deinze en Harelbeke begeleiden onze adviseurs iedereen graag bij de keuze van hun platen. Alle info wordt doorgegeven aan de natuursteenverwerker die op zijn beurt voor een passende offerte, maatwerk en plaatsing zorgt. De showroom wordt in het voorjaar van 2020 volledig vernieuwd zodat we nog beter ons assortiment kunnen demonstreren.”

De maattegels werden in Open Book-patroon gelegd, wat het esthetische effect van het marmer versterkt.

Geraffineerde uitstraling

Eén van de paradepaardjes van Brachot-Hermant is de Calacatta, een exclusieve marmer die  rechtstreeks uit Italië wordt geïmporteerd. “De mogelijkheden van dit materiaal zijn legio”, vervolgt Jasper Bergeman. “Tegels, interieurafwerking voor keuken of badkamer, wanddecoratie, schouwen, … overal staat de Calacatta synoniem voor een geraffineerde uitstraling. Elk blok en iedere plaat is uniek en bevat een eigen typische tekening. Omdat de blokken van deze Calacatta schaars zijn, kies je dus voor een uiterst exclusief materiaal.”

D’Andrea Natuursteen realiseerde onlangs met de Calacattamarmer een indrukwekkende badkamervloer in een privéwoning.

Voor elk wat wils

De Calacatta wordt standaard in gepolijste versie aangeboden. Op vraag zijn ook verzoete of geborstelde afwerkingen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er talrijke varianten in witte marmer beschikbaar. Jasper Bergeman: “Om aan elke wens tegemoet te komen, hebben we eveneens imitaties in ons gamma. Zo is er een gelijkaardige Calacattaprint te vinden in ons gamma Unistone kwartscomposiet of in de Italiaanse Laminam keramiekcollectie.” 

De Calacatta werd gecombineerd met koperkleurige elementen in het kraanwerk en witte muren.

Oneindige mogelijkheden

Een interieurspecialist die het potentieel van de Calacatta als geen ander weet te benutten, is D’Andrea Natuursteen uit Knokke. “Voor een badkamervloer in een private woning werd gekozen voor de gepolijste versie”, aldus Jasper Bergeman. “De Calacattaplaten werden bij ons geselecteerd, waarna D’Andrea ze verder op maat uitwerkte. De maattegels werden vakkundig in Open Book-patroon gelegd, wat een spiegeleffect genereerde en het esthetische effect van het marmer nog versterkte. Door het minutieus plaatsen van de opeenvolgende platen uit de blok natuursteen kan je  een perfecte symmetrie bekomen. In combinatie met de koperkleurige elementen in het kraanwerk, de witte muren en de rijke lichtinval resulteerde dit project in een bijzonder mooie badkamer met een opmerkelijk ruimtegevoel. Kortom, een referentie die de troeven van de Calacatta perfect illustreert.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details