NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
CAD/CAM-pakket op maat van houtsector
Met SWOODkan je alle projecten die je tekent met één klik doorsturen naar productie.

CAD/CAM-pakket op maat van houtsector

Primeur voor de Benelux

Wie vlot, nauwkeurig en efficiënt wil werken, zet in op de automatisatie van het machinepark. Met een pakket als SWOOD, specifiek ontwikkeld voor de houtprofessional, garandeert 3D-SWOOD Benelux een vlotte implementatie voor maximale mogelijkheden. SWOOD draait op de sterke kernel van het CAD-programma SOLIDWORKS en bevat automatische functies, zoals verbindingen en schroeven, en een specifieke componentenbibliotheek. Plug-and-play, meteen klaar voor gebruik in het atelier.

Op een eenvoudige en snelle manier productietekeningen opbouwen en met één klik alle programma’s, zaaglijsten, productie- en stukprijzen en verschillende documenten expertoren: 3D-SWOOD Benelux tilt jouw productie naar een hoger niveau. 3D-SWOOD verdeelt het CAD/CAM-pakket SWOOD, dat sinds 2001 ontwikkeld wordt door het bedrijf Eficad. Met deze oplossing kunnen ze alle takken van de houtindustrie benaderen. SWOOD is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de houtverwerkende industrie, interieurinrichting, keukenkasten, badkamers, dressings, winkelinrichtingen, bootinterieurs en nog veel meer. Voor alle creatieve projecten is SWOOD inzetbaar. Er is ook een specifieke module BW geïntegreerd, voor de houtskeletbouw.

Enkele voordelen van het CAD/CAM-pakket

Tekenen in een geïntegreerd 3D CAD/CAM-systeem als SOLIDWORKS samen met SWOOD zorgt ervoor dat de workflow op de werkvloer verbetert en de productie verhoogt. Het resulteert in een gevoelige daling van de foutenmarge. SWOOD heeft als voordeel dat een paneel volledig is bepaald en materiaal en dikte gekoppeld zijn. Wijzig  je het materiaal, dan worden alle nodige aanpassingen doorgevoerd in je ontwerp. Bij het genereren van de programma’s houdt SWOOD ook automatisch rekening met de kantenbanden en waar nodig zal het systeem automatisch een links- en rechtsdraaiende frees gebruiken voor een nette afwerking. Je slaat met andere woorden enkele stappen over, omdat een deel van het productieproces vanzelf gebeurt. Met SWOOD kan je alle projecten die je tekent met één klik doorsturen naar productie.

SWOOD is een CAD/CAM-pakket, ontwikkeld op maat van de houtsector. (Interieurbouwer: CUISINES-GAIO) (Beeld: Gilles Pecqueur)

Kennisoverdracht

3D-SWOOD Benelux vindt het essentieel om klanten sterk te ondersteunen. Gespecialiseerde vaklui maken en geven gepersonaliseerde opleidingen. Iedere klant heeft immers een eigen manier van werken met zijn specifieke eisen. Wie zich toelegt op skeletbouw heeft andere noden dan producenten van woninginterieur, winkelinrichting of bootinterieurs. Met SWOOD speelt het bedrijf daar heel gericht op in, voor zowel grote als kleine ondernemingen.

3D-SWOOD Benelux stopt trouwens niet bij hun CAD/CAM-software. Ze denken actief mee met de klant voor het verhogen van de efficiëntie en minimaliseren van de foutenmarges om zo de productiviteit te optimaliseren. “We hebben meer dan 25 jaar ervaring en dat levert waardevolle kennis op”, zegt Serge Ulrich. “Kennis die we graag delen. We denken mee na hoe een ontwerp of een component best kan worden gemaakt, rekening houdend met de mogelijkheden van het machinepark. Voor ons is dat een logisch onderdeel van onze service en toewijding.” 

Hal 6 – STAND 6311    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details