NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Blijven innoveren is de boodschap
Enkele jaren geleden ontwikkelde Bijlard ook de Sqraper®, een innovatief gereedschap dat toelaat om een emmer zo goed als leeg te schrapen.

Blijven innoveren is de boodschap

Bij deze lijmenspecialist is het zelfs drukker dan voorheen. Dat heeft niet alleen te maken met de verkoop die in stijgende lijn blijft gaan. Ook de voorbereiding van een grote verbouwing kost flink wat inspanning en tijd. Maar het team ondergaat deze extra druk met de glimlach. De uitbreiding van de uitvalsbasis in Zoetermeer zal namelijk de broodnodige ruimte voor een grotere voorraad bieden.

Tekst: Els Jonckheere   Beeld: Bijlard

Wat vandaag een internationaal bedrijf is, begon in 1956 als een eenmanszaak in Scheveningen. “Peter Bijlard sr. startte heel erg bescheiden met een scooter en twee zadeltassen vol lijm”, vertelt marketing- en communicatiemanager Jos Tourné. “Toch slaagde hij erin om Bijlard op kaart te zetten. Toen hij in 1987 op 62-jarige leeftijd onverwachts overleed, trad zijn zoon in zijn voetsporen. Aanvankelijk als CEO, maar relatief snel ook als lijmexpert. Gefascineerd door de werking en mogelijkheden van lijmen besloot Peter jr. zich op alle mogelijke vlakken bij te scholen. Hiermee groeide de honger naar een eigen ontwikkeling en productie. Een droom die hij in 2007 kon verwezenlijken met de overname van het productiebedrijf Roberts in Sliedrecht.”

Een sterke troef is dat bijna alle producten in Nederland worden ontwikkeld en gefabriceerd.

Doorheen de jaren trok Bijlard de kaart van innovatie en een gevarieerd gamma. Een sterke troef is dat bijna alle producten in Nederland worden ontwikkeld en gefabriceerd. “We staan erg dicht bij onze gebruikers, wat toelaat om de echte noden te detecteren”, aldus Jos Tourné. “Gekoppeld aan een gedreven en creatief R&D- en verkoopteam resulteert dit in een productgamma dat op heel wat enthousiasme kan rekenen. Vandaag kan je bij ons terecht voor lijmen, egaline en kitten. Enkele jaren geleden ontwikkelden we ook de Sqraper®, een innovatief gereedschap dat toelaat om een emmer zo goed als leeg te schrapen. Vandaag zijn er vier versies: drie voor de parketbranche en de Sqraper® A3 voor het verwerken van de PVC-lijm FLOOR en contactlijmen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details