NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
“Bij deze softwareproducent ben je als klant geen nummer”

“Bij deze softwareproducent ben je als klant geen nummer”

Als bedrijf kun je meerdere redenen hebben om een softwarepakket aan te schaffen. Wat daarbij vooral essentieel is? Dat de softwareproducent je serieus neemt, meedenkt, het pakket blijft doorontwikkelen en ook na aanschaf een optimale service blijft bieden.

Het waren aspecten die allemaal meetelden in de besluitvorming bij Theo van Oostenbrugge en Henk Jan Rijksen, werkvoorbereiders en planners bij Rijksen Speciaal Timmerwerk. Door de verhuis naar een ander pand en de aanschaf van nieuwe machines, ontstond de behoefte aan een moderner softwarepakket. “Bij ons vorige pakket tekenden we nog in 2D, maar we zochten software die beter bij de upgrade van het bedrijf paste en in staat was de nieuwe machines aan te sturen”, zegt Van Oostenbrugge. “Bovendien is de moderne mens snel gewend aan nieuwe technologische ontwikkelingen en verwachten onze klanten een aantrekkelijk ontwerp te zien. Om die redenen is de zoektocht naar een nieuw pakket gestart.”

Bijna alle opdrachten zijn maatwerk bij Rijksen Speciaal Timmerwerk.

 

Bij Rijksen Speciaal Timmerwerk produceren ze keukenkasten, trappen, balies en overig maatwerk. “Bijna al onze opdrachten zijn maatwerk”, zegt Henk Jan Rijksen. “Heel soms krijgen we wel eens een opdracht van honderd stuks, maar we richten ons vooral op het hogere segment. Een helder ontwerp met mogelijkheden om snel te veranderen is daarbij essentieel. Om een goed beeld te krijgen van het totale aanbod, hebben we meerdere partijen benaderd. Het nieuwe pakket moet aansluiten bij onze productie. Daarom zijn we niet alleen met softwareproducenten gaan praten, maar ook met collega-bedrijven. Welke software gebruiken zij en wat zijn hun ervaringen? Gebruiken zij ook CNC-gestuurde machines? Dan krijg je eerlijke antwoorden.”

Het toevoegen van meubels of het veranderen van een kastenopbouw en het plaatsen van scharnieren is kinderspel.

 

Eenvoudig, snel en personaliseerbaar

Vanzelfsprekend hadden Rijksen en Van Oostenbrugge diverse wensen. Het programma moest eenvoudig in gebruik zijn, snel inzetbaar en over de optie beschikken om een eigen bibliotheek toe te voegen. “Daarnaast is het belangrijk dat het ontwerp voor de klant aantrekkelijk is en je makkelijk details kunt aanpassen. Vanzelfsprekend was een goede helpdesk essentieel. Bij PaletteCAD merkten we al snel dat je als klant geen nummer bent. Het is geen grote organisatie, dus zijn de communicatielijnen kort. Dat past bij ons eigen bedrijf. Wij vroegen om een goede en eerlijke demonstratie en vrij snel stond Tom Smeets, eigenaar van PaletteCAD, hier op de stoep om het pakket goed uit te leggen. Toen hij voor de tweede keer kwam, besloten we om voor dit pakket te kiezen.”

Rijksen en zijn collega kregen het pakket eind 2017 toegestuurd om het spelenderwijs goed te leren kennen. “Na een maand kregen we een uitgebreide training bij PaletteCAD op locatie. Daarna zijn we weer zelf aan de slag gegaan. Vaak is dat de beste manier om een pakket goed onder de knie te krijgen. We zijn snelle leerlingen. Bij vragen kunnen we altijd de helpdesk van PaletteCAD bellen. Dan lossen we het samen op of nemen ze de computer vanop afstand even over.”

Met de ontwerpen die in het programma gemaakt worden, kan Rijksen Speciaal Timmerwerk zich bij de klanten optimaal presenteren. Het toevoegen van meubels of het veranderen van een kastenopbouw en het plaatsen van scharnieren is kinderspel. “De reacties van de klanten zijn positief. En het is natuurlijk goed om te merken dat PaletteCAD doorgaat met het ontwikkelen van de software. Het is dus een perfecte keuze geweest om voor dit pakket te kiezen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details