NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Atelier lijkt wel showroom van machineleverancier
Het atelier van AE Creative Home Concept met de verschillende bewerkingsmachines en andere systemen van Rogiers.

Atelier lijkt wel showroom van machineleverancier

Eén aanspreekpunt voor alle bewerkingsmachines, afzuiging en software

Een houtbewerkingsmachine aankopen, doe je niet in 1,2, 3 even online. De complete inrichting van je atelier met bijhorende 3D-planningssoftware al helemaal niet. Toen Alain Ernst en zijn partner van interieurbouwbedrijf AE Creative Home Concept in een compleet nieuw machinepark wilden investeren, bekeken en vergeleken ze verschillende merken en systemen. Ze kozen uiteindelijk voor Rogiers omwille van de kwaliteit van de machines, de technische expertise van de verdeler, maar vooral ook omdat ze alles bij één partner konden kopen: bewerkingsmachines, stofafzuiging, compressor en zelfs een 3D-planningssoftwarepakket.

De Morbidelli m100 is een all-in-one CNC-bewerkingscentrum met een uitgebreide uitrusting aan frees- en boormogelijkheden.

AE Creative Home Concept uit Buggenhout focust op de realisatie van totale interieurprojecten op maat. De firma is gespecialiseerd in ontwerp, productie, levering en installatie van kasten, keukens, dressings en badkamers, maar klanten kunnen er ook terecht voor binnendeuren en –ramen, parket, laminaat en gyprocwerken. “We willen onze klanten volledig ontzorgen. Zo begint elk project met een gesprek bij de klant, waarna we een ontwerp maken. Alles wordt in 3D uitgetekend en met de klant besproken. Na goedkeuring van de offerte meten we op en kunnen we de productie starten. Tot slot staan we ook in voor levering en plaatsing”, vertelt zaakvoerder Alain Ernst. “We hebben heel veel ervaring in houtbewerking en leggen de klemtoon op kwaliteit. Elk project – groot of klein – is voor ons even belangrijk. We hebben een aantal jaren in onderaanneming gewerkt en daaruit geleerd hoe we het zelf beter konden aanpakken. We voeren alles uit in eigen huis, waardoor we ook alles zelf in de hand hebben.” 

Eén partner voor alle machines

De eigen kennis combineren ze bij AE Creative Home Concept met een state of the art machinepark. Voor die investering gingen beide partners niet over één nacht ijs. Ze vergeleken merken en machines en bezochten verschillende leveranciers. “Wie naar houtbewerkingsmachines op zoek is, kan  niet aan Rogiers voorbij. De firma heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd met een uitgebreid aanbod en de nodige expertise”, gaat de zaakvoerder verder. “We hadden een goed gesprek en waren meteen overtuigd van de kwaliteit van hun machines. Bovendien konden we alles bij dezelfde partner aankopen, wat de keuze voor ons nog gemakkelijker maakte. We kochten een Morbidelli-CNC-bewerkingscentrum, een Nova-paneelzaag en een Olimpic-kantenlijmer, allemaal producten van het Italiaanse A-merk SCM. Naast deze bewerkingsmachines omvat het pakket ook een systeem voor stofafzuiging, een compressor en het bijhorende 3D-planningssoftwarepakket. Alles werd net voor het bouwverlof in ons atelier geïnstalleerd.”

Met de Nova SI 400 EP investeerden Alain en zijn partner in een horizontale paneelzaag/formaatzaag.

Eén merk, één kleur

De machines draaien intussen op volle toeren. Aangezien de interieurbouwers kozen voor de bewerkingsmachines van SCM springt meteen ook de egale kleurstelling in het atelier in het oog. “De Morbidelli m100 is een all-in-one CNC-bewerkingscentrum met een uitgebreide uitrusting aan frees- en boormogelijkheden. Deze machine is uitgerust met een rigide boorkop met een rotatiesnelheid tot 8.000 toeren/min. en de 5-assige JQX, waardoor er geen trillingen optreden, zelfs niet bij zware werkstukken”, lichten ze bij Rogiers toe. “Met de Nova SI 400 EP investeerden Alain en zijn partner in een horizontale paneelzaag/formaatzaag met een zaagblad met een maximale diameter van 400 mm en een snelheid tot 5.000 toeren/min. De 2-assige Ready-sturing beheert zowel het op en neer gaan als de schuinstelling van de zaaggroep. De enkelzijdige automatische kantenlijmer Olimpic K230 EVO laat toe om banden met smeltlijm op vier zijden van rechte panelen en voor de afwerking van hoeken aan te brengen.” 

De enkelzijdige automatische kantenlijmer Olimpic K230 EVO van SCM.

Een extra showroom

De stofafzuiging op de werkvloer gebeurt met een MCZ3 Plus systeem met drie stofzakken van Bolmar, dat 100 procent voldoet aan de ATEX- en CE-normen. Ook de Abac-compressor komt van bij Rogiers. “Bij AE Creative Home Concept maken ze, tot slot, ook gebruik van PaletteCAD, een 3D-planningssoftware met intelligente objecten en geometrische vormen, die toelaat om nauwkeurige productietekeningen te maken en automatisch stuklijsten creëert”, sluit men bij de machineleverancier af. “Eigenlijk hebben we er in Buggenhout een extra showroom in werking bij.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details