NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Waarden van slijperij sijpelen door in machinetak
Een formaatzaagmachine van Robland: de Z400X3.

Waarden van slijperij sijpelen door in machinetak

Na ruim dertig jaar blijft Merlier Slijperij groeien. Om klanten nog beter te dienen, richtte het bedrijf een nieuwe, complementaire vennootschap op. Merlier Machines is exclusief verdeler in België voor enkele gerenommeerde merken. Met de sterke service en de snelle dienstverlening die Merlier typeert als constante.

Merlier Machines is voortaan het aanspreekpunt voor de aankoop van houtbewerkingsmachines. Omdat Merlier Slijperij gekend staat voor zijn hoogwaardig karakter, werd ook de keuze van de merken gebaseerd op die hoge kwaliteitsnormen. Het resulteerde in een exclusief partnership met Bi-Matic en Casolin. Vitap en Robland vervolledigen het gamma. Zo heeft Merlier Machines een passende machine voor kleine interieurbouwateliers en voor industriële schrijnwerkerijen.

De Prima Plus 5.3, een van de kantenverlijmers van Bi-Matic.

Moderne machines voor traditionele houtbewerking

Met Casolin is Merlier Machines exclusief verdeler voor een pionier in de houtbewerking. “Door de brede waaier aan machines, heeft Casolin voor quasi elk type houtbewerking een oplossing van topkwaliteit“, zegt Bart Hoskens, vertegenwoordiger bij Merlier Machines: “Elk soort machine gaat van instapmodel tot topsegment, met de laatste technische innovaties. Zo zijn er volledig manueel te bedienen paneelzaagmachines, maar evengoed zesassige CNC-gestuurde modellen. Vlakbanken variëren van 530 millimeter schaafbreedte tot vandiktebanken met een schaafbreedte van 630 of 810 millimeter. Hetzelfde geldt voor de freesmachines: een vaste of kantelbare freesas, manueel of CNC-gestuurd? De klant kiest. De meeste van deze machines staan trouwens opgesteld in onze toonzaal, waar je ze zelf kan ontdekken en uittesten.” Zoek je in het starterssegment, dan is Robland een goed alternatief van Belgische bodem.

Kantenverlijmers met hoogwaardige resultaten

Al veertig jaar staat Bi-Matic voor kwalitatieve kantenverlijmers. Een doorgedreven specialisatie in precies dit type machines garandeert een perfect resultaat. Diverse configuraties laten bovendien toe een machine op maat van elke klant samen te stellen. “In de toonzaal staan enkele modellen opgesteld, maar dat is maar een glimp van de mogelijkheden”, aldus Bart. “Met de Vitap-kantenverlijmers hebben we bovendien een tweede merk in ons gamma. Zij produceren compacte, manueel te bedienen, kanteverlijmers tot semiautomatische modellen, voor het bewerken van gebogen of voor rechte werkstukken. Zo hebben we voor elke vakman wat wils.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details