NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Veelzijdige kantenbandspecialist blijft meerwaarde bieden
De nieuwste generatie Venturi sproeier ‘Premium 2-componenten nozzle’.

Veelzijdige kantenbandspecialist blijft meerwaarde bieden

Kantenband en plaatmateriaal zijn een onafscheidelijk duo. Daarom staat Robaco er al jaren om bekend dat het voor elke plaat de perfecte match voorziet. Bovendien pakt het bedrijf uit met een veelzijdig productgamma. Het assortiment van Robaco omvat alles om plaatmateriaal of massief hout te bewerken met houtbewerkingsmachines. Dit totaalpakket levert een aanzienlijk voordeel met als doel het productieproces bij de klant te optimaliseren.

Dagelijks zoekt Robaco naar manieren om efficiënter te werken en een meerwaarde te bieden aan hun klanten: doeltreffender, zuiniger en kostenbesparend. Het uitgebreide assortiment is dus slechts een deeltje van de kwalitatieve service die het bedrijf biedt. Met productgroepen als lijmen, reinigings-, scheidings-, schuur- en glijmiddelen, kanten, snijgereedschappen, lijmapparatuur, kunststofplinten, drevels, verbindingsplaatjes en een slijpservice valt het voordeel voor de klant niet te ontkennen. Ook het milieu en de gezondheid draagt Robaco hoog in het vaandel. Het bedrijf biedt daarom ecologische alternatieven aan voor bedrijven die milieubewuster willen werken. Het gaat hierbij over producten met minder schadelijke chemicaliën die zowel het milieu, de natuur als de gebruiker van het product beschermen.

Vooruitstrevend partnership

Met die duurzame focus als uitgangspunt ging Robaco recent een partnership aan met de Duitse firma LcM GmbH. Een bedrijf met passie, ervaring en een constante blik op de toekomst. ‘The best way to edge’ is hun motto. De jarenlange knowhow leidt LcM GmbH verder dan andere bedrijven in het zoeken naar de meest optimale
oplossing voor alle facetten van kantafwerking. Hun doel is om een perfect resultaat te bereiken en tegelijkertijd de kosten van de klanten te optimaliseren. LcM GmbH zocht een partner die hun technische kennis op een adviserende manier kon overbrengen en vond in Robaco de ideale metgezel. 

Naast de gekende chemische reinigings-, scheidings- en koelmiddelen bieden zij ook een gamma 100 procent VOC-vrije producten aan, dat zijn vluchtige organische stoffen, voor industriële kantenlijmers. Deze groene alternatieven hebben een uitstekende werking en moeten zeker niet onderdoen voor de traditionele producten.

De BRUSH_tec®E: het alternatief voor de polijstmachine.

Optimale polijsttechniek

De steeds toenemende en veranderende eisen voor kantenbewerking dwongen de sector om alternatieve en verbeterde machines te ontwikkelen. De in 2016 ontwikkelde BRUSH-tec®-techniek van Lcm GmbH biedt een antwoord op de trend van plaatmateriaal met de diepere groeven en houtstructuren. De innovatieve techniek creëert aanzienlijk meer polijsteffect met dezelfde doorlooptijd. Bovendien is de levensduur van de gereedschappen opvallend verlengd door een gelijkmatige en volledige oppervlaktebelasting en het gebruik van zijn inhouse ontwikkelde, ecologische reinigingsoplossingen. De toepassing wordt dagelijks door Lmc GmbH’s ontwikkelings- en technisch team geoptimaliseerd en verder ontwikkeld waardoor het bedrijf met nog betere technieken naar buiten treedt.

Naast zijn eerste model, de BRUSH-tec®E (Edge) voor kantenbewerking, maken nu ook BRUSH-tec®ES (Edge Small) en BRUSH-tec®SF (Surface) deel uit van het gamma. Terwijl de BRUSH-tec®ES bijzonder goed scoort met zijn kleine inbouwmaten, ideaal voor smalle oppervlakken, is de BRUSH-tec®SF het eerste aggregaat dat gebruikt wordt voor de oppervlaktebehandeling van de werkstukken.

Door de samenwerking met LcM GmbH voldoet Robaco nog beter aan de vraag van zijn klanten. Ook industriële klanten die op zoek zijn naar een oplossing kunnen bij Robaco terecht.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details