NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Veelzijdig CNC-bewerkingscenter voor dikke werkstukken

Veelzijdig CNC-bewerkingscenter voor dikke werkstukken

Rogiers stelt de SCM Accord 25FX voor, een CNC-bewerkingscenter met drie tot vijf krachtige interpolerende assen. De machine werd speciaal ontworpen voor de flexibele productie van deuren, ramen, trappen en massieve houtelementen. Ook voor dikke werkstukken.

Een 5-assige Prisma-bewerkingseenheid die bewerkingen kan uitvoeren op de horizontale as in verminderde snelheid en zaagbladen met een diameter tot 350 centimeter: die twee technische hoogstanden maken van de SCM Accord 25FX de ideale duizendpoot voor het verzagen van dikke werkstukken.

Rigid systeem met oog voor detail
Tijdens bewerkingen met de verticale gereedschappen wordt de roterende as mechanisch vergrendeld door het TTS (Total Torque System), voor een hogere systeemrigiditeit. De BEL TECH (Belt Technology) zorgt er op zijn beurt voor dat er geen onderhoud nodig is en verzekert maximale flexibiliteit en afwerking. Tegelijk elimineert het de overdracht van trillingen en warmte van de gereedschappen naar de motor. 

SCM Accord 25FX

Rogiers stelt de SCM Accord 25FX voor.

De passeerhoogte van 250 millimeter laat toe om gecombineerde gereedschappen te gebruiken. Het gereedschapsmagazijn bevat maximaal 44 gereedschappen (ook met dubbel profiel), met een snelle gereedschapswissel. Tenslotte wordt er voor de boorbewerkingen gebruik gemaakt van de RO.AX (roto-axiale)-spindeltechnologie, met rotatiesnelheden tot 8000 rpm.

Hoog koppel of hoge snelheid
De compacte en mobiele portaalconstructie van de SCM Accord 25FX is beschikbaar in twee uitvoeringen: je kiest de versie met hoog koppel, ideaal voor het bewerken van massief hout en de bewerking van ramen en deuren. Of je gaat voor de uitvoering met hoge snelheid, met rotatiesnelheden tot 24.000 rpm. Die is geschikt voor het bewerken van niet-houten panelen en materialen, zelfs met gereedschappen met een kleine diameter.

SCM Accord 25FX

De Maestro-software stuurt de snelle, intuïtieve en efficiënte werking van de SCM Accord 25FX aan.

Met zijn volautomatische FX-Matic tafel is het CNC-bewerkingscentrum de ideale oplossing voor echt maatwerk. Elke cupbasis en iedere balk heeft een onafhankelijke motor. In maximaal vier seconden staat de tafel volledig anders klaar. Alle motoren worden namelijk tegelijk aangestuurd in alle richtingen. Je kan de werkstukken blokkeren met vacuümcups of pneumatische klemmen. De slangenloze cups en klemmen zijn snel omgewisseld, zonder gereedschap.

Twee veiligheidssystemen
Met de ProSpace en de ProSpeed-opstelling kies je daarnaast uit twee veiligheidssystemen. De ProSpace-opstelling heeft bumpers die vloermatten of fotocellen overbodig maken en steeds een veilige en maximale toegang tot de tafel garanderen. De ProSpeed-opstelling beschikt daarentegen wel over horizontale fotocellen en bumpers op de mobiele bescherming. Die geven de operator een maximale toegang tot de werktafel tijdens het laden en ontladen. De ijlverplaatsing is een stuk sneller dan bij de ProSpace-opstelling (vectorieel 78 m/min tegenover 56 m/min, en in de X-as 60 m/min tegenover 25 m/min).

SCM Accord 25FX

Het CNC-bewerkingscenter verzaagt ook dikke werkstukken.


Intuïtieve programmatie
Xilog Maestro-software stuurt de SCM Accord 25FX en programmeert de machine snel, intuïtief en efficiënt. Het onderdeel Maestro 3D stuurt de programmatie en 5-assige bewerkingen van driedimensionale oppervlakten aan, Maestro WD zorgt voor de productie van deuren en ramen (lineair of gebogen), en MaestroAPPS is een bibliotheek van functies voor de productie van deuren, ramen, trappen, meubels en meubelelementen. De Maestro Pro View-simulator tenslotte toont bewerkingen vooraf, om fouten te voorkomen en de productietijd- en kost te berekenen.

Nog eenvoudiger en efficiënter produceren? Daarvoor is er DFD Doors, een in-house applicatie waarmee je rechtstreeks deuren produceert vanuit een Excel sheet. De gegevens die gebruikt worden voor het opmaken van de programma’s zijn deurbladafmeting, draairichting, aantal vleugels, kozijntype, uit te voeren onderdelen, beslagkeuze, profilering, speling rondom, enzomeer. De positionering en eventuele verplaatsing van balken en cups geef je door bij de Matic-tafel. Bovendien kan je de deur in een grafisch sterk ondersteunde omgeving controleren en specifieke bewerkingen toevoegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details