NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Van politiekantoor tot tien hedendaagse appartementen – Functionaliteit en design voor Brussels renovatieproject
Dit was het eerste project van Grondregie Brussel met vloerverwarming.

Van politiekantoor tot tien hedendaagse appartementen – Functionaliteit en design voor Brussels renovatieproject

Vandaag, twintig jaar later, is deze prachtige verbouwing in de Lombardstraat klaar. Ook Schlüter-Systems werd betrokken bij dit sterk staaltje architectuur.

“Door de unieke ligging in Brussel, in een Unescowerelderfgoed-zone op honderd meter van de Grote Markt, wilde ik een uitzonderlijk cachet geven aan het gebouw”, vertelt architect Walther DeCleyn. “Voor de voorgevel werd resoluut gekozen voor Belgische blauwe hardsteen. De lijnen op de glazen borstweringen zijn dan weer een verwijzing naar Brusselse kant.” Er werd ook besloten de oude betonstructuur te hergebruiken. Voor het comfort van de bewoners werden alle technieken geïntegreerd in een vals plafond, waardoor men beperkt werd in de opbouwhoogte van de vloer om een plafondhoogte van minstens 2,50 meter te garanderen.

Dit oude politiekantoor in het centrum van Brussel werd omgebouwd tot een appartementsgebouw met tien wooneenheden en een handelsruimte.

Individuele vloerverwarming

Naast zonnepanelen en een ventilatiesysteem D wilde de architect ook individuele vloerwarming integreren. “Om de inwoners extra comfort te bieden”, verduidelijkt architect Walther DeCleyn. “Hiervoor dacht ik al snel aan Schlüter-Bekotec-Therm, een vloerverwarmingssysteem dat ik vaak aanraad door de vele voordelen ervan. Je hebt een beperkte opbouwhoogte, een grote reactiviteit en ook een hoge stuurbaarheid waardoor je meerdere thermostaten per woning kan voorzien.”

Barrièrevrije douche

De architect voorzag ook twee appartementen aangepast voor mindervalide bewoners. “Ook hier kwam Schlüter-Systems met een oplossing voor de zekere uitvoering van een barrièrevrije inloopdouche in combinatie met tal van Schlüterprofielen om het geheel op een esthetische manier af te werken”, vertelt Dimitri Stadsbader van Schlüter-Systems. “Ik kan me goed inbeelden dat bij deze verbouwing vaak problemen opdoken. Ik ben tevreden dat we voor enkele daarvan op een eenvoudige manier een oplossing konden bieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details