NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Unilin Group kondigt overname aan van Panneaux de Corrèze

Unilin Group kondigt overname aan van Panneaux de Corrèze

Unilin Group kondigt de geplande overname aan van het Franse Panneaux de Corrèze. De overname kadert in de strategische groeiambitie van Unilin Group en stelt haar divisie Unilin Panels in staat om de Franse markt beter te bedienen. Panneaux de Corrèze produceert ongeveer 150.000 m3 MDF-platen. De fabriek is gevestigd in Corrèze in het midden van Frankrijk en telt 110 medewerkers. Het bedrijf is Frans marktleider in MDF en staat bekend om haar MDF -panelen van topkwaliteit, sterke merken en innovatie op vlak van duurzaamheid. De overname zal volledig afgerond zijn begin november. 

Unilin Panels, de panelendivisie van Unilin Group, is een Europese marktleider en heeft met haar vestiging in Bazeilles al 1 Franse productie-eenheid voor MDF-panelen. Dankzij deze overname wordt de productiecapaciteit voor MDF-panelen verhoogd en de positie in Frankrijk versterkt. Dit zal Unilin Panels toelaten om het meest kwalitatieve, innovatieve en complete gamma van MDF-producten aan de Franse markt te bieden én deze markt nog sneller en beter te bedienen. Daarnaast past de overname perfect in de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group. Panneaux de Corrèze heeft met haar Next-gamma heel wat knowhow rond het reduceren van fossiele grondstoffen in de productie van plaatmateriaal.

Alle medewerkers van Panneaux de Corrèze vervoegen Unilin Group en de bestaande structuren worden behouden. Ook de huidige directie van Panneaux de Corrèze blijft actief en zal de integratie mee in goede banen leiden. 

Veronique Hoflack, President van Unilin Panels, duidt de acquisitie: “We hebben bij Unilin Panels de ambitie om tegen 2025 een groei van 25% te realiseren. We willen marktleider worden in België, Nederland én Frankrijk. Met de overname van Panneaux de Corrèze zullen we in Frankrijk onze klanten een nog ruimer gamma aanbieden, nieuwe productinnovaties leveren en onze dienstverlening nog verder verbeteren. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan een sterkere en duurzamere toekomst voor zowel onze eigen werknemers, als voor onze klanten in de interieur- en bouwsector in Frankrijk.”

Philippe Mocaer, President van Panneaux de Corrèze, reageert enthousiast: “Ons bedrijf was op zoek naar een sterke industriële en commerciële partner om onze groei voort te zetten. Unilin Group is een dynamisch bedrijf, met heel wat know-how dat bereid is te investeren in innovatie. De integratie van Panneaux de Corrèze in Unilin Group zal ons in staat stellen ons aanbod zowel kwalitatief als kwantitatief te ontwikkelen. Wij zijn dan ook verheugd om onze krachten te bundelen met Unilin Group om de markt beter te kunnen bedienen.”

Bernard Thiers, CEO van Unilin Group, besluit: “Panneaux de Corrèze bestaat uit een bijzonder sterk team. Ik ben bijzonder opgetogen dat we iets meer dan 100 nieuwe collega’s in onze groep mogen verwelkomen. We zijn vastbesloten om onze positie in Frankrijk te verstevigen. Deze overeenkomst en de wil om onze kennis en kunde van beide zijden te delen vormen daarbij een belangrijke stap vooruit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details