NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sterke alliantie tussen Blum en Van Hoecke verzekert de toekomst
Blum integreert in het eerste kwartaal van 2024 Van Hoecke NV en haar zusterbedrijven honderd procent in de Blum Groep.

Sterke alliantie tussen Blum en Van Hoecke verzekert de toekomst

Van Hoecke is al decennia een vaste waarde als toeleverancier voor de meubelindustrie en marktleider in de distributie van functioneel meubelbeslag van Blum. Al meer dan vijftig jaar zijn ze exclusief verdeler van de Oostenrijkse kwaliteitsproducent in de Benelux. Hun samenwerking gaat nu nog een stap verder.

Met de assemblage van de voorgemonteerde lades van Blum heeft Van Hoecke een unieke expertise opgebouwd. (Beeld: Juan Wyns)

“Als een sterke waardengedreven familiale onderneming met een transparante visie bestaat het hoogste doel van ons bedrijf erin om het voortbestaan van de activiteiten over de generaties heen te verzekeren”, vertelt CEO Peter Van Hoecke. “Van Hoecke wil naast het bestendigen van de continuïteit ook duurzame groei en wezenlijk welzijn scheppen voor de 365 medewerkers en alle partijen die van dichtbij of veraf bij het bedrijf betrokken zijn.”

Het huidige productportfolio en de huismerken van Van Hoecke blijven bewaard. (Beeld: Juan Wyns)

De kracht van een gezonde groeiambitie

De belangrijkste motor om die continuïteit te garanderen en de toekomst veilig te stellen, is het behouden van zijn huidige marktpositie, aangevuld met een gezonde groeiambitie. Daarom is het bedrijf in de afgelopen decennia geëvolueerd van distributie naar assemblage van voorgemonteerde metalen lades van Blum en tot de productie van hun eigen TA’OR BOX-lades. Vooral met die ladesystemen werden al stappen richting de internationale markt gezet. “Met deze evolutie hebben we een unieke expertise en kennis opgebouwd op het gebied van mass customisation”, zegt Peter. “Al onze voorgemonteerde producten kunnen vanaf lotgrootte één besteld en geproduceerd worden. Een uniek gegeven, zelfs buiten onze sector.”

Maar Van Hoecke ondervond ook dat internationale expansie op eigen kracht tijdrovend en onvoorspelbaar is. “De sleutel tot solide en succesvolle internationale groei ligt daarom in het smeden van sterke verbonden. Een alliantie met een internationale wereldspeler is daarom de beste verzekering voor een gestage en duurzame groei. Daarom vallen we bij Van Hoecke terug op een bestaand en kwalitatief distributienetwerk. Zo verkorten we de tijd die nodig is om de eerste goede resultaten buiten de eigen grenzen te behalen aanzienlijk. De schaalvergroting die hiermee gerealiseerd zal worden is de beste garantie voor het realiseren van de visie van ons bedrijf, namelijk het voortbestaan en de uitbouw van de onderneming op lange termijn.”

Met de in huis ontwikkelde TA’OR BOX-ladesystemen verkent Van Hoecke de internationale markt.

De logische formule: 1 + 1 > 2

In de zoektocht naar de juiste alliantie was het een logische stap om de expertise en diepgaande marktkennis van Van Hoecke te combineren met de ervaring en wereldklasse van zijn belangrijkste leverancier en trouwe partner Blum. Zijn kracht op het vlak van productleiderschap en expertise in massaproductie gecombineerd met Van Hoeckes excellente service en kennis van producten op maat vormt de garantie voor een beloftevolle toekomst. Daarom is de kennis van Van Hoecke ook voor Blum een belangrijk nieuw sluitstuk in hun strategie. “In deze situatie is 1 plus 1 dus meer dan 2”, aldus Peter. “Blum zal daarom in het eerste kwartaal van 2024 Van Hoecke NV en haar zusterbedrijven Van Hoecke BV (Nederland) en Halux NV (Productie) honderd procent integreren in de Blum Groep.”

Van Hoecke blijft zich inzetten om de toekomst veilig te stellen en het bedrijf verder uit te bouwen.

Een sterke toekomst verzekerd

Met de integratie van Van Hoecke in de Blum Groep zet het bedrijf een duidelijke stap voorwaarts om de klanten in de Benelux optimaal te blijven bedienen en nieuwe diensten te introduceren voor de andere internationale markten die Blum bedient.

“We behouden als Van Hoecke binnen de Blum Groep onze eigenheid en autonomie om verder te werken aan de ontwikkeling van nieuwe diensten die de producten van Blum optimaal ondersteunen en begeleiden”, vertelt Peter. “Een bijkomend voordeel is dat ook Blum een echt familiebedrijf is en daardoor gekenmerkt wordt door dezelfde waarden: een langetermijnvisie en een grote betrokkenheid van medewerkers en klanten. Hierdoor kunnen we de continuïteit van cultuur, service en ondersteuning voor onze klanten en medewerkers blijven garanderen.” Dat beaamt ook managing director Philipp Blum: “We hebben niet alleen al meer dan vijftig jaar een partnerschap met Van Hoecke, maar ook een generatie-overschrijdende band tussen de eigenaars en de bedrijven.” 

Peter Van Hoecke kijkt de beloftevolle toekomst van Blum en Van Hoecke tegemoet. (Beeld: Juan Wyns)

Het huidige management van Van Hoecke is meer dan ooit gemotiveerd om de onderneming verder uit te bouwen tot een absoluut competentiecentrum binnen de groep. Alle medewerkers blijven daarom aan boord om hun kennis en knowhow verder te kunnen inzetten.  Daarnaast creëert deze nieuwe alliantie extra ontplooiingskansen voor medewerkers die willen doorgroeien. Ook het huidige productportfolio en de huismerken van Van Hoecke blijven bewaard. Peter besluit: “Ik zal me samen met het hele managementteam blijven inzetten om onze toekomst veilig te stellen en het, met de sterke steun van Blum, uit te bouwen tot een centre of excellence in de meubelindustrie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details