NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Soudal neemt Italiaanse lijmfabrikant Durante Adesivi over
Durante Adesivi heeft zijn hoofdzetel en twee ultramoderne productiefaciliteiten in de regio Pordenone.

Soudal neemt Italiaanse lijmfabrikant Durante Adesivi over

Soudal bevestigt zijn ambities in lijmen met de verwerving van een meerderheidsbelang in Durante Adesivi. Deze toonaangevende Italiaanse fabrikant in lijmen voor de houtbewerkings-, montage- en verpakkingsindustrie heeft zijn hoofdzetel en twee ultramoderne productiefaciliteiten in de regio Pordenone. Het bedrijf zal zijn productie- en verkoopactiviteiten op het vlak van industriële lijmen blijven uitbreiden.

Met ruim zestig jaar ervaring heeft Durante Adesivi een sterke internationale marktpositie opgebouwd in lijmen voor houtbewerkings-, montage-, textiel- en verpakkingstoepassingen. Met verkoop in meer dan vijftig landen heeft het bedrijf een aanzienlijke knowhow op het gebied van PUR-, EVA/PO-hotmelt- en PVAc-lijmen. Durante biedt een hoog niveau van klantenondersteuning om betrouwbare toepassingen te garanderen. De fusie met Soudal brengt talloze mogelijkheden voor complementaire oplossingen en technologieën voor bestaande en nieuwe klanten wereldwijd. Durante behoudt zijn identiteit, merknaam en marktpositie. 

Internationale ambitie

Vic Swerts, voorzitter van de Soudal Groep: “We zijn erg trots op deze overname, onze grootste ooit. Met de marktexpertise en het toekomstige potentieel van Durante Adesivi geven we onze internationale ambities op het vlak van lijmen en hun industriële toepassingen een nieuwe impuls.” Luigi Durante, voorzitter van Durante Adesivi, vult aan: “We zijn blij dat we een sterke partner hebben gevonden om de toekomst van onze familietraditie veilig te stellen. We delen dezelfde ambitie, familiegeest en bedrijfsethiek. We behouden onze eigen identiteit en focus, maar krijgen toegang tot het internationale netwerk van de Soudal Groep. We zullen samen investeren in verdere groei en marktdiversificatie.” 

Enkele cijfers

Momenteel telt Durante Adesivi 114 medewerkers. Dat team zal uitgebreid worden volgens de ambitieuze groeiplannen. De gebudgetteerde omzet van Durante is bijna 100 miljoen euro. Daarmee mikt Soudal in 2024 op een groepsomzet van 1,5 miljard euro. Met de twee nieuwe productiefaciliteiten komt de teller wereldwijd al op 28 productiesites.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details