NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
SCM presenteert 2 nieuwe booroplossingen

SCM presenteert 2 nieuwe booroplossingen

SCM presenteerde onlangs de nieuwe morbidelli cx110 en morbidelli pwx500. Daarmee breidt het gamma booroplossingen verder uit om een innovatief en gespecialiseerd antwoord te bieden op de behoeften van zowel ambachtelijke bedrijven als de grote meubelindustrie.

Met de twee nieuwe modellen richt SCM zijn pijlen duidelijk op beide doelgroepen. Het cx110-podel is vooral bedoeld voor bedrijven die een compacte oplossing zoeken, die veelzijdig en efficiënt inzetbaar is. De pwx500 is dan weer geschikt voor industriële meubelfabrieken en toeleveranciers die nood hebben aan snelle, digitaal verbonden en geïntegreerde booroplossingen.

De morbidelli-cx11.

Compacte duizendpoot

Minder dan acht vierkante meter groot en toch maximale flexibiliteit bij verticaal of horizontaal boren: de morbidelli cx110 is een compacte duizendpoot, verkrijgbaar in verschillende configuraties. De speciale vingerklem verkort de bewerkingstijd enorm omdat het mogelijk is te boren ter hoogte van de klem, zonder dat het nodig is deze te verplaatsen. Een ander voordeel zit hem in de boorgroep met RO. AX-boorspiltechnologie, die weinig onderhoud vraagt en een maximale draaisnelheid van 8.000 tr/min kan bereiken, met behoud van precisie en een zeer hoge afwerkingsgraad.

Aan boord van de machine vind je al de benodigde boorgereedschappen en een geïntegreerde freesmotor met een 6-positie gereedschapsmagazijn. De nieuwe machinetafel is ontworpen om elke vorm van wrijving te voorkomen, waardoor ze ideaal is bij het verwerken van gelakte en delicate panelen. Deze is verder zeer goed toegankelijk en het ergonomisch laden en hanteren van de werkstukken is een ander onderscheidend pluspunt. De 3D PROBE, een decimaal tastersysteem met vier sensoren, en het verticale druksysteem garanderen maximale stabiliteit van het werkstuk tijdens de positionering en de bewerkingen, voor extreme boorprecisie. 

De nieuwe morbidelli pwx500 is de ideale booroplossing voor een geconnecteerd en geïntegreerd productieproces van middelgrote en grote volumes.

Geïntegreerde oplossing voor grotere volumes

De nieuwe morbidelli pwx500 is de ideale booroplossing voor een geconnecteerd en geïntegreerd productieproces van middelgrote en grote volumes, waarbij sterk concurrerende en hoge productienormen gelden. De productiecapaciteit is 10 procent hoger dan de geldende marktnormen. De machine is ontworpen om gereedschapswissels en andere instellingen die de productiviteit negatief beïnvloeden te verminderen. Onder meer door de automatische herpositionering van boorgroepen en drevelapparaten is een nieuwe instelling in minder dan 45 seconden voltooid. Door de reductie van het aantal bewegende componenten is er op lange termijn bovendien minder risico op schade.

Als enige boormachine op de markt met tot vijf rijen boorspillen aan de rechter- en linkerkant staat de morbidelli pwx500 synoniem voor een hoog rendement. De efficiëntie en hoge productiviteit worden gecombineerd met een aanzienlijke bewerkingseenvoud via de optimalisatiesoftware die de volledige opstelling van de machine, de boorstappen en de integratie in productielijnen, bestaande uit meerdere machines, regelt.

De morbidelli cx110 beslaat minder dan acht vierkante meter en biedt toch maximale flexibiliteit bij verticaal of horizontaal boren.

De nieuwe morbidelli pwx500 is ook uiterst aanpasbaar. Het boren van panelen gebeurt met een FLEX-transport- en positioneringssysteem dat zich automatisch aanpast aan de specificaties van het werkstuk, met de mogelijkheid om het paneel in één of meer posities langs de y-as te positioneren. Je stelt jouw pwx500 trouwens naar wens samen met meer dan 450 boorgereedschappen, 6+6 afzonderlijke dreveleenheden, twee bewerkingsposities en verschillende niveaus van servosystemen.

Krachtige en innovatieve software

Slimme software tilt de machines van SCM naar een nog hoger niveau. Zo bepaalt de morbidelli pwx500 de beste gereedschapspositie op de boorgroepen met de innovatieve optimalisatiesoftware Maestro 3Drill powerset, afhankelijk van de productiebatches. Deze software vereenvoudigt en versnelt het instellen van de machine, en verhoogt de flexibiliteit en productiviteit.

De boorgroep met RO. AX-boorspiltechnologie.

Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid om rechtstreeks driedimensionale vormen te importeren met automatische herkenning van de uit te voeren gaten. Dit versnelt en vereenvoudigt de programmeerervaring van de gebruiker. Neem contact op met verdeler Rogiers voor meer info of een demo.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details