NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Ontwerpen met licht
Met de Wallstyl IL10 en IL11 profielen krijgen bijvoorbeeld ook plinten extra cachet.

Ontwerpen met licht

Verlichtingsprofielen voor diverse toepassingen

Dat licht in het bijzonder een grote impact heeft op welzijn en emoties, is inmiddels ook meermaals bewezen. Als specialist in decoratieve elementen voor het interieur, creëert NOËL & MARQUET daarom extra speelruimte voor creatieve verlichtingsconcepten.

Tekst: Elise Noyez  Beeld: NOËL & MARQUET

NOËL & MARQUET staat vooral gekend voor zijn uitgebreid aanbod aan decoratieve lijsten en elementen voor wand- en plafondtoepassingen. Die expertise wordt nu gekoppeld aan een affiniteit voor de minder tastbare maar minstens even bepalende decoratieve kracht van licht. Met een reeks verlichtingsprofielen, afgestemd op energiezuinige ledverlichting, openen zich zo tal van nieuwe vormgevingsperspectieven.

Door de Arstyl profielen te voorzien van een energiezuinige ledstrip openen er zich tal van creatieve en sculpturale mogelijkheden. (Beeld: NOËL & MARQUET by NMC)

Bekroonde designprofielen

Belgisch ontwerper Michaël Bihain tekende de Arstyl profielen IL5, IL6, IL7 MEMORY, IL8 en IL9 MEMORY, die onlangs een Red Dot Award in ontvangst mochten nemen. Dankzij een kleine inkeping aan de achterzijde kunnen deze moderne en uitgepuurde profielen niet alleen op zichzelf gebruikt worden, maar kunnen ze ook voorzien worden van een energiezuinige ledstrip naar keuze. Het effect is dat van een mooie en gelijkmatige indirecte verlichting langsheen de volledige plafondrand. Al kunnen de verlichtingsprofielen ook perfect op een meer sculpturale manier ingezet worden, bijvoorbeeld rond een deur of schilderij.

Ook voor plinten

Meer mogelijkheden nog bieden de nieuwe Wallstyl IL10 en IL11 profielen. Dankzij hun stoot- en watervaste eigenschappen, zijn zij namelijk ook perfect toepasbaar als plint. De vormgeving is eenvoudiger en minder decoratief dan die van de Arstyl verlichtingsprofielen, maar er is wel keuze tussen modellen met lichtstrook aan de smalle zijde of aan de bredere zichtzijde. Het licht kan daardoor volledig naar keuze gericht worden: rechtstreeks naar de ruimte toe, of indirect naar boven, beneden of langsheen het plafond.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details