NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Multifunctionele krachtpatser in het atelier – All-in-one CNC-bewerkingscenter met rastertafel
Er kunnen tot 53 posities voorzien worden voor het automatisch wisselen van freesgereedschap.

Multifunctionele krachtpatser in het atelier – All-in-one CNC-bewerkingscenter met rastertafel

Deze machines zijn beschikbaar met drie of vier (de Morbidelli x200) of zelfs vijf (de Morbidelli x400) assen en vormen de perfecte oplossing voor alle nestingtoepassingen.

Deze nieuwkomer in het segment van de SCM CNC-nestingcenters biedt een zee aan mogelijkheden. Het all-in-one bewerkingscenter combineert een brede waaier aan frees- en boorgroepen met een handige rastertafel. Het machineframe bestaat uit een gesloten portaalconstructie, die zich boven de vaste rastertafel verplaatst over lineaire prismageleidingen. Het portaal wordt in de X-asrichting synchroon aangedreven door twee motoren, één aan de voorkant en één aan de achterkant. Voor maximale nauwkeurigheid, ook bij zware belasting.

De SCM Morbidelli x200-x400 nestelt zich binnen het gamma SCM CNC-nestingcenters.

Veilig werken met compacte krachtpatser

De x200 en x400 zijn standaard voorzien van de “Pro-Space”-beveiliging. Door het ontbreken van hekwerk rondom de machine heeft de bediener met deze standaard bumperbeveiliging een eenvoudige en 360 graden veilige toegang tot de werktafel, zonder te moeten wachten op het einde van het programma. Deze opstelling samen met de integratie van de schakelkast en vacuümpomp in het frame van de machine zorgen er bovendien voor dat de SCM Morbidelli x200-x400 een zeer kleine voetafdruk heeft. De x200 of x400 kan dus vaker in een kleine werkplaats worden geïnstalleerd zonder de bestaande apparatuur te moeten verplaatsen, wat naast een financiële besparing ook een tijdsbesparing oplevert. 

De SCM Morbidelli x200-x400 is beschikbaar in verschillende tafelafmetingen. Indien gewenst deel je ze bovendien op in meerdere vacuümzones. De grootste tafel – 2200 millimeter breedte op 4300 millimeter lengte – is opsplitsbaar in liefst dertig zones. “Bovendien kunnen we met een tweede circuit een dynamisch vacuüm creëren”, vult verdeler Rogiers aan. “Zo zorgen we voor een maximale blokkering van het werkstuk, zelfs bij kleine afmetingen of een hoge porositeit. Verder kunnen we alle machines voorzien van een automatisch invoer-, afvoer- en etiketteersysteem, met vrij te kiezen bewerkingsrichting.”

De machine kan elk type boorpatroon aan.

Frees- en boorgroepen

De verschillende frees- en boorgroepen zijn 100 procent inzetbaar over de volledige tafel dankzij hun koers die tot ruim buiten de tafel reikt. Er kunnen zelfs tot 53 posities voorzien worden voor het automatisch wisselen van freesgereedschap. De rigide, innovatieve en unieke SCM Ro.Ax-boorgroepen, die meer dan 1000 uren kunnen ingezet worden zonder onderhoud, zijn zo ontworpen dat ze elk type boorpatroon aankunnen en dit met tijdsreducties tot wel zestig procent in vergelijking met de traditionele boorgroepen. Verder is er het gepatenteerd FAST 14-gereedschapsmagazijn meelopend in de X-richting direct naast de freesmotor, waardoor een gereedschapswissel in minder dan vijftien seconden mogelijk is. 

Het all-in-one bewerkingscenter combineert een brede waaier aan frees- en boorgroepen met een handige rastertafel.

Gespecialiseerde software

Omdat deze machine in het Smart & Human Factory-concept van SCM kadert, werd er ook veel aandacht besteed aan de software. Zo zorgt de geïntegreerde CAD-CAM-module Maestro voor een snelle en intuïtieve programmering. Als besturingseenheid wordt dan weer gebruik gemaakt van de nieuwe door SCM ontworpen “eye-M”-besturingseenheid, met een strak en elegant design, een 21,5” full touchscreen en een horizontale ledlichtlijn om de machinestatus aan te geven. 

Maestro Suite is een geavanceerd softwarepakket met gebruiksvriendelijk en gespecialiseerde software voor elke houtbewerkingsmachine. Met het Maestro CNC-pakket kunnen klanten met slechts enkele klikken geavanceerde functies voor CNC-bewerkingscenters en CNC-gestuurde boren ontwerpen, importeren en programmeren. Dit pakket omvat op zijn beurt de Maestro Nest, Proview en 3D, respectievelijk software voor nesting, een 3D-simulator voor bewerkingsprocessen en een 3D-
designer voor objecten. 

Geen expert op dit vlak? Geen paniek. Het vierkoppige softwareteam van Rogiers begeleidt je met plezier zodat je alles onder de knie krijgt. “Voor elke machine bieden wij uiterst kwalitatieve opleidingen aan, dus aarzel zeker niet om meer info te vragen”, besluit de verdeler.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details