NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Lisocore: Je moet niet zwaar zijn om sterk te zijn
De stabiliteit is verzekerd door twee dunne deklagen die met elkaar verbonden zijn door een 3D-geperste kernstructuur.

Lisocore: Je moet niet zwaar zijn om sterk te zijn

Met meer dan 75 jaar ervaring, 95 medewerkers en zes vestigingen in Vlaanderen en Brussel is VC Wood een gevestigde waarde in de sector. De hout- en platenhandel is voortaan ook exclusief distributeur in België van de lichtgewichtplaat Lisocore. Dit product is uniek in zijn duurzaamheid, opbouw en sterkte.

Lisocore is een Duits materiaalefficiënt, volledig recycleerbaar en hoogwaardig constructiemateriaal. Met een gewicht van 350 kg/m³ is deze lichtgewichtplaat een stevige keuze voor allerhande projecten. Denk maar aan schuif- en pivotdeuren, decor- en standenbouw, caravans, mobilhomes, containerbouw en tiny houses, … Ze is beschikbaar in 38, 40, 50 en 60 millimeter dikte en kan verwerkt worden net zoals een gewone plaat. “Afkanten kan zonder een extra blok in te frezen”, zegt Karel Van Cauwenberge, productverantwoordelijke voor Lisocore. “Je kan ook verlijmen met laminaat of fineer, want het is sterk genoeg voor een drukpers. Voor de bevestiging mag je niet zomaar vijzen, maar wel gebruikmaken van een aangepast systeem.”

Tussen de golvende structuren binnenin kan je eenvoudig elektrische leidingen trekken.

Duurzaamheid voorop

Deze plaat is niet de eerste lichtgewichtplaat, wel de eerste in zijn soort. De organische, golvende structuur binnenin garandeert de sterkte waardoor de kern niet breekt en de plaat dus ook niet kan vervormen, zoals bij een gewone plaat met honinggraatstructuur soms wel het geval is. “De stabiliteit is verzekerd”, zegt Karel. “Bovendien kan je tussen die golvende structuur eenvoudig elektrische leidingen trekken. Niet onbelangrijk in tijden waar voldoende oplaadpunten of ledlichten nodig zijn.”

Lisocore is stabieler dan een blokplaat, maar zal de gewone blokplaat niet vervangen. Het biedt vooral een alternatief voor de dikke spaanplaat en andere lichtgewichtplaten. Het is lichter en dus makkelijker en ergonomischer om te manipuleren. Ook de ecologische voordelen zijn niet onbelangrijk. “Er is twee derde minder transport nodig en de plaat zelf is zuinig in materiaal met drie keer minder grondstoffen”, aldus Karel. “De middenlaag is van hennep of houtstof en de productie gebeurt met FSC-hout. Door de zeer sterke lijm is er bovendien minder lijm nodig, wat opnieuw bijdraagt aan de duurzaamheid.”   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details