NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kwaliteit, snelheid en veiligheid op de werkvloer
De HAND GUARD is de veiligste formaatzaag ter wereld. Het optische detectiesysteem is uitgerust met twee camera’s.

Kwaliteit, snelheid en veiligheid op de werkvloer

Klanten willen steeds kortere levertermijnen, zonder in te boeten op de kwaliteit. Bedrijven moeten daarop inspelen, maar mogen tegelijk de veiligheid van hun werknemers niet uit het oog verliezen. Bij het werken met zaagmachines durft het wel vaker verkeerd lopen. Daarom ontwikkelde de Duitse specialist Altendorf met de HAND GUARD de veiligste machines ter wereld. Met een uniek optisch detectiesysteem met twee camera’s is dit het eerste en enige veiligheidssysteem voor formaatzagen met een GS-keurmerk voor veiligheid. 

Fabrikanten van formaatzagen investeren al langer in de veiligheid van hun machines. Intussen zijn er ook verschillende varianten van veilige formaatzagen op de markt, zoals een capacitief systeem. Altendorf, de uitvinder van de formaatzaag, wou echter nog een stap verder gaan. Het grote verschil zit in het detectiesysteem. De ingenieurs van Altendorf gingen op zoek naar een oplossing, waarbij de machine reageert vooraleer er enig contact is. Met de HAND GUARD-formaatzagen zijn ze alvast met verve in die missie geslaagd. Deze systemen omvatten nameijk het enige optische detectiesysteem ter wereld dat uitgerust is met twee camera’s.

Ingrijpen zonder schade of tijdverlies

“Deze camera’s scannen een groot gebied rond het zaagblad. Het systeem berekent de positie van de hand en de snelheid van beweging, waardoor het dus ook getriggerd kan worden als de hand ver van het zaagblad verwijderd is. Zodra een hand te dicht bij de zaag komt, verdwijnt de zaaggroep onmiddellijk onder de zaagwagen, dit zonder schade aan machine of werkstukken”, vertelt bestuurder Werner Kennes van verdeler Noblesse Benelux. “Na het resetten, kan je onmiddellijk terug aan de slag, zonder tijdverlies. De handen van de operator blijven altijd beschermd, zelfs met handschoenen, zonder met het zaagblad in contact te komen.”
De HAND GUARD-formaatzagen kunnen alle materialen verzagen: plaatmateriaal en massief hout (droog of nat), maar ook kunststof en aluminium. Ze worden geleverd met een 12” touchscreen op ooghoogte en een gebruiksvriendelijke ElmoDrive-sturing, wat het werken nog efficiënter en gebruiksvriendelijker maakt. “Intussen hebben we de eerste HAND GUARD-formaatzagen bij onze Belgische klanten geleverd en geïnstalleerd”, sluit Werner Kennes af. “We zijn ervan overtuigd dat in de toekomst iedereen een formaatzaag met een veiligheidssysteem op basis van AI of camera zal gebruiken. Dat is helemaal geen utopie. We hebben vandaag toch ook geen auto’s zonder airbags meer?”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details