NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Klassieke en CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines in de kijker op Prowood
Het team van Rogiers op de stand tijdens Prowood.

Klassieke en CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines in de kijker op Prowood

We hadden er heel lang moeten op wachten, maar nu mochten we elkaar voor het eerst in meer dan anderhalf jaar tijd opnieuw in levende lijve zien op een beurs. Het zorgde voor een ware heropleving en een groot enthousiasme bij exposanten en bezoekers van Prowood. Voor Rogiers is deze technologische houtvakbeurs bovendien de ideale plek om hun passie voor hout te delen. Op een stand van maar liefst 1.300 vierkante meter werd een zo volledig mogelijk overzicht van het gamma getoond: van klassieke tot CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines, van huismerk SCM maar ook van andere merken, zoals Manut-LM, Salvador en Plasticband.

De SCM Class PX 350i is een automatische paneelzaag met mogelijke zaaglengtes van 2.600, 3.200 en 3.800 millimeter.

Met drie aaneensluitende standen in hal 1 in Flanders Expo, goed voor in totaal 1.300 vierkante meter, was Rogiers de grootste van de klas op Prowood. Daar is het de specialist in houtbewerkingsmachines echter helemaal niet om te doen. Die ruimte was gewoon nodig om een zo volledig mogelijk aanbod te kunnen tonen voor de kleine schrijnwerkerij, maar ook voor de kmo of de grote industriële bedrijven.

De stand van Rogiers-Vanpoucke op Prowood was een vitrine voor het volledige gamma houtbewerkingsmachines.

“De machines van ons huismerk SCM hadden we verspreid over stand 1120, terwijl op de aanpalende standen 1116 en 1118 de systemen van onze andere merken, zoals Manut-L, Salvador en Plasticband stonden. Op verschillende machines, waaronder de Morbidelli M100 (CNC-center voor panelen), Stefani KD (kantenlijmer), Accord 25 FX (CNC-center voor massief) en de Class PX 350i (paneelzaag), werden demonstraties gegeven en onze vertegenwoordigers, techniekers en mensen van de software waren dagelijks aanwezig om mensen te adviseren”, stelt men bij Rogiers. “Er heerste echt een positieve flow op de beursvloer. De exposanten waren tevreden. De bezoekers waren enthousiast. Zo kregen we niet alleen veel mensen op onze stand, maar konden we ook heel interessante en vooral gerichte gesprekken aanknopen, waarvan er intussen al enkele concreet resultaat opgeleverd hebben. Daarom biedt een vakbeurs voor ons zoveel meer dan bijvoorbeeld een online contact of een opendeur. Op Prowood komen naast onze eigen klanten ook contacten en potentiële klanten van andere bedrijven en uit andere sectoren – zoals de parketsector – op bezoek en die kruisbestuiving is zeer interessant.”

De kwaliteit van de gesprekken lag hoog. Intussen hebben bepaalde contacten al concrete projecten opgeleverd.

Automatische paneelzaag

De SCM Class PX 350i was een van de blikvangers op de stand van Rogiers. Het is een automatische paneelzaag met mogelijke zaaglengtes van 2.600, 3.200 en 3.800 millimeter, uitgerust met een zaagblad met een maximale diameter van 350 millimeter (zagen) en 300 millimeter (voorritsen en zagen), dat tussen 0 en 46 graden schuin gesteld kan worden. Dit zaagblad heeft een snelheid van 4.000 omw/min. en wordt gekenmerkt door een maximale zaagsnelheid van 30 m/min. “Tijdens het zagen wordt het materiaal tegen de tafel gedrukt en is de zaag volledig afgeschermd door een drukbalk. Deze machine met elektronische sturing Ready voor de positionering van de aanslag en het kantelen van de zaagwagen, kan zowel massief hout als plaatmateriaal verzagen”, legt men bij Rogiers uit. “De voorritszaagfunctie verplaatst het zaagblad onder een kleine hoek ten opzichte van de zaagrichting tijdens de eerste passage aan de onderkant van het paneel, waardoor een iets bredere groef dan de dikte van het zaagblad in de onderkant van het paneel ontstaat. In de tweede passage staat het zaagblad in lijn met de zaagrichting en zaagt het van bovenuit het paneel perfect door zonder splinters aan de onderkant.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details