NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kantenbandleverancier met oog voor trends
Ostermann versnijdt steeds vaker de kantenband op de gewenste breedte.

Kantenbandleverancier met oog voor trends

Als trendsetter in de sector geeft Ostermann het goede voorbeeld. Kleine hoeveelheden, gepersonaliseerde breedtes en diktes, en producten in functie van de toegepaste verwerkingsmethode zijn maar enkele van de manieren waarop deze kantenbandenproducent het verschil maakt.

Houtverwerkende bedrijven moeten constant hun grenzen verleggen. “Klanten worden veeleisender op het vlak van kwaliteit”, vertelt Alain Van der Kuylen, managing director van Ostermann. “Bovendien willen steeds meer mensen een interieur dat zijn gelijke niet kent. Uniek meubilair speelt een hoofdrol in dit verhaal. De houtverwerkers moeten complexe vormen en nieuwe kleuren/materialencombinaties toch zien te vertalen in een hoogkwalitatief eindresultaat. Wij willen onze klanten helpen deze uitdaging aan te gaan. Enerzijds door onze expertise en kennis te delen, anderzijds door ons gamma op de nieuwe behoeften af te stemmen.”

Om in te spelen op de vraag naar duurzaamheid biedt Ostermann nu ook fineerkanten met FSG-certificering aan.

Vandaag ziet Alain Van der Kuylen vier belangrijke veranderingen in het Ostermann-gamma. “Steeds vaker krijgen we de vraag om kantenbanden op de gewenste breedte te versnijden. Een logische evolutie in het kader van efficiëntie: op die manier vermindert de afwerkingstijd drastisch. Om in te spelen op de trend naar unieke interieurs blijft Ostermann het aanbod uitbreiden met nieuwe kleuren, dessins, materialen en zo meer. We ontwikkelen zelfs maatwerk, zoals kantenband met logo’s. Het mooie is dat dit al voor hoeveelheden vanaf 1.000 meter kan. Verder houden we rekening met de evolutie van toepassingsmogelijkheden. Vandaag kunnen we kantenbanden leveren voor gebruik met EVA-lijm, laser, airtech en infrarood. We zijn zelfs de enige fabrikant die fineerkanten voor de nulvoegmethode kan aanbieden. Tenslotte groeit ook in onze sector de vraag naar duurzame producten. Dit is een trend die we graag ondersteunen. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om ook fineerkanten met FSG-certificering te commercialiseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details