NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Jong geleerd, HOUT gedaan!
Er werd een laureaat gekozen voor leermiddelen voor het lager onderwijs. Voor het secundair onderwijs was er een prijs voor elke provincie.

Jong geleerd, HOUT gedaan!

Om vakmanschap in de houtbewerkingssector ook in de toekomst te waarborgen, zetten KlasCement en Woodwize de actie ‘Jong geleerd, HOUT gedaan!’ op poten. Daarmee willen ze het grensoverschrijdend delen van leermiddelen over hout stimuleren. Op 19 oktober, tijdens Prowood, werden enkele fijne prijzen uitgereikt.

Met klascement.net bestond er al een leermiddelendatabank en platform waar leraren lesmateriaal en -inspiratie met elkaar wisselen. Om daar het maximale uit te halen, is er vooreerst natuurlijk voldoende didactisch materiaal nodig, bij voorkeur ook creatieve en innovatieve leermiddelen. Specifiek voor de houtopleidingswereld gingen KlasCement en Woodwize op zoek naar aanvullingen voor het assortiment. Cras Woodshops en Hout Info Bois ondersteunden de actie ‘Jong geleerd, HOUT gedaan!’ De actie daagde leerkrachten en scholen uit om meer leermateriaal met collega’s te delen.

Inspanningen beloond

De actie leverde heel wat nieuwe en mooie leermiddelen over houtbewerkingsmachines, materialenbeheer en houtconstructies op. Iedereen die een leermiddel indiende, kreeg een verrassingspakket. De beste inzendingen werden extra beloond tijdens een prijsuitreiking op 19 oktober, op de technologische houtvakbeurs Prowood. Er werd een laureaat gekozen voor leermiddelen voor het lager onderwijs. Voor het secundair onderwijs was er een prijs voor elke provincie.

Op 19 oktober, tijdens Prowood, werden enkele fijne prijzen uitgereikt voor de actie ‘Jong geleerd, HOUT gedaan’.

De laureaten op een rijtje

Als laureaat lager onderwijs kwam Friedl Wallays uit de bus. Deze leerkrachte aan de Vrije Basisschool Kemmel-Loker-De Klijte deelde een houten rendier in 3D met haar collega’s.

Voor het secundair onderwijs gingen de prijzen naar:

  • Antwerpen: Eris De Ruysscher van het TSM Mechelen voor zijn prikbord
  • Oost-Vlaanderen: Jeroen Meul van het GTI Beveren met zijn bijzettafel
  • Vlaams-Brabant en Brussel: Sven Osier van Gitok Overijse voor de instructievideo ‘plaatsen interieur’
  • West-Vlaanderen: Yves Devos van GO! Atheneum Calmeyn in De Panne met zijn schoenreiniger
  • Limburg: Gunther Cypers van Don Bosco Technisch Instituur Helchteren met zijn lesmateriaal voor de derde graad ‘houttechnieken is fascineren’

De partners van deze actie

KlasCement is de educatieve portaalsite van het Vlaams Ministerie voor Onderwijs en Vorming. Op deze site delen (toekomstige) leerkrachten en organisaties lesmateriaal en leermiddelen. Als sterke partner leende Woodwize graag zijn expertise in de houtsector voor dit project. De organisatie deelt , als een onafhankelijke maar betrokken speler, zijn kennis met werkgevers, werknemers, leerkrachten en leerlingen. Via opleidingen, informatiesessies en een professionele dienstverlening draagt Woodwize zijn steentje bij tot veilig en duurzaam werk in alle ondernemingen in de houtsector. 

Ook Cras Woodshops en Hout Info Bois, het technisch informatiecentrum voor hout in België, stapten mee in dit verhaal. Samen bereikten de vier partners een groot publiek en konden ze grote stappen zetten in het delen van kennis met de houtbewerkers van de toekomst.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details