NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatieve, duurzame lijmen voor elke interieurbouwer

Innovatieve, duurzame lijmen voor elke interieurbouwer

De internationale Duitse lijmfabrikant Jowat SE mocht dit jaar honderd kaarsjes uitblazen. Het bedrijf is ook al een halve eeuw met een eigen verkoopkantoor aanwezig in de Benelux. Jowat zet sterk in op de ontwikkeling en optimalisatie van de polyurethaan- of PUR-lijmen. Die lijmen maakten ze onlangs niet alleen ecologischer, maar ook stabieler, zodat ook kleinere interieurbouwers van de voordelen genieten.

De opkomst van PUR-lijmen

In het verleden gebeurde de verlijming van kantenbanden voornamelijk met thermoplastische hot melts, die een geringe temperatuurbestendigheid hebben. Nu wordt meer en meer overgeschakeld naar PUR hot melts.

David Costermans, technisch commercieel adviseur: “PUR-lijmen gaan een chemische verbinding aan waardoor ze de thermoplastische eigenschappen verliezen en elastomeer worden. De lijm hardt chemisch uit en wordt polyurethaan. Na aanbrenging op de kantenband wordt het dus een kunststof: een zeer hoogwaardige lijmverbinding met een hoge temperatuurbestendigheid.”

Het gamma PUR-lijmen is zowel voor grote als kleine bedrijven geschikt.

 

Niet enkel voor de grote spelers

Omdat de gebruikstijd van PUR-lijmen relatief kort is, waren ze vooral populair bij de grotere spelers op de markt, die een hoger verbruik hebben. Jowat optimaliseerde de PUR-lijmen. De lijmen uit hun Reaktant-lijn zijn nu niet alleen ecologischer, ze zijn ook stabieler. Hierdoor is de gebruikstijd verlengd.

David Costermans: “We hebben ook onze verpakkingen aangepast. De PUR-lijmen zijn nu verkrijgbaar in kleinere verpakkingen. Zo kan de kleinere interieurbouwer flexibel zijn en ook PUR-lijmen inzetten. Het gebruik van PUR-lijmen zorgt voor het creëren van een bijna onzichtbare lijmvoeg.”

Ontdek de nieuwe webshop

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan creëerde Jowat een geavanceerde webshop (shop.jowat.nl) met een efficiënt keuzeprogramma. Die webshop stelt de lijmgebruiker in staat snel het juiste product voor de betreffende toepassing te kiezen en te bestellen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details