NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hout in zijn eindeloze vorm
Infinite Wood wil hout eindeloos toegankelijk en beschikbaar maken, even oneindig als het sterrenstelsel zelf.

Hout in zijn eindeloze vorm

Een stijgende schaarste en een eigen karakter. Die twee grote troeven van hout als materiaal voor interieurbouw, zijn meteen ook beperkende factoren. Behalve in de wereld van Decospan. De nieuwe collectie Infinite Wood doet precies wat de naam zegt: ze brengt hout in een eindeloze vorm, doorheen zeventien smaakvolle decoren.

Infinite Wood overstijgt de beperkte beschikbaarheid van hout en maakt komaf met de defaults zoals knopen en wisselende tekeningen. “Wat voor de ene net de charme van hout is, is voor een andere architect of eindklant niet wenselijk”, legt Product Director Tim Hennin uit. “Zeker in grote projecten is een consistent beeld van de gebruikte materialen aangewezen. Gereconstrueerd fineer is het antwoord op die uitdaging.” In hun zoektocht naar de juiste oplossingen voor de noden in de markt kwam Decospan bij ALPI. Zij verwerken stammen tot gereconstrueerd fineer.

Eenvoudig uitgelegd wordt de stam afgerold in plaats van versneden. Laag per laag ontrolt de houtschil zich. Dat levert dunne plakken hout op, die allemaal precies even dik zijn. Het hout wordt ontkleurd en opnieuw ingekleurd volgens dezelfde laagopbouw. Door bovendien met snelgroeiende houtsoorten te werken, zoals populier, in kweekbossen die speciaal daarvoor aangelegd zijn, ontstaat een compleet ecosysteem voor een constante en duurzame toelevering.

Een toepassing van Infinite Wood in de retailsector.

Creëren met hout in alle vrijheid

De charme van echt hout met een oneindige beschikbaarheid en een perfecte controle over het uiterlijk. Dat is het doel waarmee de R&D-afdeling bij de start van de nieuwe collectie aan de slag ging. Infinite Wood garandeert ook voor hele grote projecten een perfecte continuïteit in het plaatmateriaal. Dat betekent voor de interieurarchitect een onbeperkte ontwerpvrijheid. “Dit is een aanvulling van ons gamma, naast de Natural Wood-collectie. Wil je natuurlijke ‘eigenwijsheid’ dan kies je uit onze standaard fineren. Zoek je grote volumes met dezelfde kleur, vlam en zo meer, dan is Infinite Wood het perfecte alternatief.”

Decospan blijft ondertussen staan voor total wood solutions. Je kiest het fineer, de plaatdikte en zo meer. In het atelier wordt op die basis je ideale plaatmateriaal samengesteld, geperst en afgewerkt. Met een voorgedefinieerd Infinite Wood-fineer erop dus, in dit geval.

Infinite Wood in de retail.

Van klassiek tot exotisch

Met zeventien zorgvuldig geselecteerde en gefinetunede decoren is er binnen Infinite Wood voor elk project een passende look. “In drie subgroepen bundelen we klassieke looks met exotische houtsoorten, die in traditioneel hout amper nog te vinden zijn en daardoor extreem duur worden. Op vlak van duurzaam ondernemen is het trouwens nog moeilijk te verantwoorden om exotisch hout te kappen en te laten transporteren. De Exotics zijn de oplossing voor die uitdaging. De Nordics vervangen dan weer moeilijk beschikbare grenen met sterk bewegende tekeningen. Tot slot konden eiken niet ontbreken. De Oaks van Infinite Wood hebben een perfecte dosse in verschillende uitvoeringen, waaronder een frisse grijze eik.”

De namen van de decoren zijn geïnspireerd door het sterrenstelsel en dat is geen toeval. Infinite Wood wil hout eindeloos toegankelijk en beschikbaar maken, even oneindig als het sterrenstelsel zelf. Precies daarom mondt het campagnebeeld ook uit in de sterrenhemel.    

Ontdek de oneindige mogelijkheden in VR

Om de innovatieve collectie kracht bij te zetten, ontwikkelde Decospan een VR-experience. Die geeft je, tijdens een tocht van een drietal minuten, inkijk in het productieproces en inspiratie voor de toepassingen. Vervolgens ontdek je het verder aan de hand van echte platen. Zo ervaar je Infinite Wood met al je zintuigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details