NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Houben wordt derde Woodfactory

Houben wordt derde Woodfactory

De schrijnwerkerij van het Hasseltse bouwbedrijf Houben zet zijn deuren voortaan open voor professionelen en particulieren met een passie voor houtbewerking. Het atelier, gelegen in Beringen, wordt zo de derde en grootste vestiging van Woodfactory in Vlaanderen. Een deelinitiatief van oprichter Carl Denecker, waarbij coworken met hout centraal staat.

Met al bijna een eeuw in de bouwsector – sinds 1932 – weten ze bij Houben waar ze over spreken. Deze Hasseltse aannemer en projectontwikkelaar voert hoogwaardige bouwprojecten uit voor de publieke en de private sector. Die jarenlange kennis en expertise deelt het bouwbedrijf nu dus ook met het brede publiek, als Woodfactory.

Veel ruimte, voor ervaren professionals en beginners.

Abonnement of meerbeurtenkaart

“Of je nu een beginnend zelfstandig keukenbouwer bent die nog niet over de nodige machines en ruimte beschikt, of een absolute beginner die zijn eerste bijzettafeltje wil leren maken: je bent welkom bij ons. Iedereen kan zowel ruimte als machines huren door middel van een abonnementsformule of een meerbeurtenkaart”, legt medebestuurder Veronique Houben uit. “Na het succes van de eerste twee vestigingen in Torhout en Gent, zijn we blij dat we ook Limburg kunnen laten kennismaken met Woodfactory. Een initiatief dat niet alleen de houtambacht weer helemaal doet opleven, maar ook perfect past binnen de deeleconomie die overal ter wereld opduikt.”

Een breed gamma aan houtbewerkingsmachines is beschikbaar voor derden.

Professionele machines en ondersteuning

Als nieuw coworkingatelier stelt Houben niet alleen zijn locatie, maar ook zijn machinepark beschikbaar voor derden. En die infrastructuur is goud waard voor wie zelf de uitrusting niet heeft. “Wat Woodfactory Beringen als extra meerwaarde biedt, is dat al onze huidige houtbewerkingsmachines beschikbaar zullen blijven voor toekomstige huurders. Ook het zwaardere materieel, zoals onze CNC-machines en kantenverlijmer. Deze machines worden wel in alle veiligheid door onze eigen mensen bediend.” Maximale mogelijkheden voor houtbewerking dus, met minimale risico’s.

Meerwaarde creëren op meerdere fronten

Daarnaast zet Woodfactory Beringen ook in op verschillende maatschappelijke samenwerkingen, benadrukt Veronique Houben. “Zoals met vzw k.ENTERWERK, dat nieuwe uitdagingen schenkt aan jongeren die moeilijk aarden achter de schoolbanken. Of het Diestse Kwartiermakerij, dat aan mobiele, houten ontmoetingsplekken bouwt. Ook in de toekomst blijven we uitkijken naar initiatieven met grote meerwaarde op sociocultureel vlak.”

Klant van eigen atelier

De afgelopen jaren bouwde Houben zijn eigen interieurbouwactiviteiten stilaan af. Ze vertrouwen dat onderdeel van het bouwtraject meer en meer toe aan sterke externe partners. Daardoor is er een steeds grotere overschot aan ruimte en aan machines. “We zijn blij dat we op deze manier ons atelier weer helemaal nieuw leven inblazen. Zo staan ook workshops en specifieke houtopleidingen zeker nog op het programma. En ook wij als bouwbedrijf zullen trouwens gebruik blijven maken van ons eigen deelatelier, onder meer voor de bouw van kleine houtconstructies voor onze bouwwerven”, besluit Veronique Houben.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details