NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hou steeds het overzicht op de voorraad
Gunther Keysers is gespecialiseerd in maatwerk voor keukens, interieurs, kantoren en dressings. Ook binnendeuren worden naar wens van de klant gemaakt.

Hou steeds het overzicht op de voorraad

Wie efficiënt wil werken, moet een overzichtelijke opslag van materialen voorzien. Bij de interieurbouwer gaat dat om plaatmateriaal, maar ook om kleinere onderdelen, zoals scharnieren, schroeven en zo meer. Bij maatwerkbedrijf Keysers in Brecht halen ze niet enkel het plaatmateriaal automatisch uit het magazijn, maar investeerden ze ook in een Hänel Lean-Lift voor de stockage van de kleine materialen. Via dit plateauliftsysteem, geleverd en gemonteerd door DDD Technics, ligt alles op één centrale locatie en houden ze steeds een correct zicht op de voorraad. Nooit meer tijd verliezen door langdurig zoeken naar de juiste onderdelen.

Het magazijn omvat 40 plateaus en wordt bediend via een intuïtieve touchscreen. De artikelen worden binnen enkele seconden naar de werkopening gebracht.

Gunther Keysers startte eind 1996 een eenmanszaak met de focus op binnenschrijnwerk. Met succes, want algauw moest hij een eerste medewerker in dienst nemen. “Om de zaak verder te kunnen uitbouwen, kochten we een industriepand in de buurt. We bouwden hier een volledig nieuw pand met atelier en toonzaal op. We investeerden ook sterk in het machinepark met onder meer een formaatzaag, een kantenaanlijmmachine, een CNC-machine, een opdeelzaag, een nesting systeem en een volledig automatisch platenmagazijn”, vertelt de zaakvoerder. “Vandaag richten we ons op keukens en badkamermeubilair, interieur- en kantoorinrichting, dressings, … Alles volledig op maat. Ook binnendeuren worden in het eigen atelier naar wens van de klant gemaakt: mdf, fineer, HPL, massief en nog veel meer. Intussen telt de firma naast mezelf en mijn vrouw nog acht medewerkers in vaste dienst.”

Het magazijn omvat 40 plateaus en wordt bediend via een intuïtieve touchscreen. De artikelen worden binnen enkele seconden naar de werkopening gebracht.

Opslag van kleine materialen

In het atelier van een houtverwerker worden veel materialen gebruikt. Dat gaat vooral om platen, maar ook om kleine elementen, zoals scharnieren, grepen, sloten, schroeven, bouten, moeren, draadstangen, bits, boren, frezen en nog veel meer. “Vroeger werden die artikelen in een kast gelegd. Maar was de kast vol, dan werden ze weer op een andere plaats gestockeerd. Uiteindelijk lagen ze overal in het atelier en de wagens verspreid, waardoor het soms lang duurde om ze terug te vinden. Niemand wist ook wat er juist beschikbaar was. Dat kostte veel tijd en geld”, gaat Gunther Keysers verder. “Om dat te voorkomen, gingen we op zoek naar een adequate oplossing voor de overzichtelijke opslag en groepering van al die kleinere onderdelen en materialen. Toen we in 2021 op vraag van een machineleverancier de beurs Prowood bezochten, maakten we kennis met de mensen van DDD Technics en hun magazijnsystemen.”

Keysers beschikt over een uitgebreid en up-to-date machinepark.

Geautomatiseerd plateauliftsysteem

“Eigenlijk hadden ze interesse in een paternostersysteem, maar nadat ik naar hun behoeften en wensen geluisterd had, stelde ik hen een geautomatiseerd plateauliftsysteem voor”, geeft Chris Cherretté, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics, aan. “We leverden en plaatsten een Hänel Lean-Lift van 2.460 millimeter breed, 825 millimeter diep en 5.000 millimeter hoog. Dit magazijn omvat 40 plateaus, elk met een maximaal gewicht van 400 kilogram, die afhankelijk van de materialen ingedeeld zijn. Via de innovatieve sturing met intuïtieve touchscreen worden de plateaus met schroeven, cleaners, verlichting, siliconen en andere kleine materialen binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht.” 

Door deze investering kunnen de medewerkers bij Keysers snel en efficiënt alle componenten opvragen en weten ze ook precies wat er op voorraad is. “We moeten nooit meer zoeken naar de kleine materialen en sparen bovendien veel magazijnruimte uit omdat alles zorgvuldig in deze compacte toren in de hoogte gestapeld wordt”, sluit Gunther Keysers af. “In een volgende fase zal de bediening niet alleen aan het magazijn zelf, maar ook vanuit het kantoor kunnen gebeuren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details