NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoogtechnologische oplossingen van OPTIMAT GROUP trekken aandacht tijdens Innovation Days

Hoogtechnologische oplossingen van OPTIMAT GROUP trekken aandacht tijdens Innovation Days

Actuele uitdagingen als levertijd van grondstoffen, prijsstijgingen en de zoektocht naar voldoende, geschoold personeel zijn sterk aanwezig bij onze industriële klanten, KMO’s en gespecialiseerde interieurbouwers.

De vraag naar optimalisatie van zowel het machinepark als de productie leeft sterker dan ooit. Dat was duidelijk merkbaar tijdens deze succesvolle editie van de Innovation Days, de vertrouwde huisbeurs van OPTIMAT GROUP.

Bezoekers bleken meer dan ooit op zoek naar een antwoord op bovengenoemd vraagstuk.

OPTIMAT biedt daarop het antwoord. Dankzij digitalisatie bieden we heel toegankelijke oplossingen voor grote en kleine spelers op de markt. De volledige werkvoorbereiding van ontwerp tot optimalisatie en machinebesturing kan in één flow gedigitaliseerd worden. Op deze manier kan u als klant heel veel tijd winnen bij de werkvoorbereiding én wordt de foutenmarge flink gereduceerd.

Nieuwigheden in de kijker

Onze primeur lokte tal van bezoekers naar deze editie van de Innovation Days. Onze volledig eigen ontwikkelde manloze cel bestaat uit twee verticale CNC’s, gekoppeld aan een robot en sorteercel. Deze installatie, ideaal voor onze KMO klanten, die zoeken naar flexibiliteit eerder dan naar industriële output, kan gerealiseerd worden met een zeer interessante ROI.

Een andere primeur is dat Optimat Group voortaan partner is van de welgekende Heesemann breedbandschuurmachines. Dit premium merk vormt een zeer mooie aanvulling op het gamma van HOMAG en bekrachtigt verder onze strategie voor het leveren van topmerken, inclusief alle serviceaspecten.

Van machineleverancier naar technologiebedrijf

We delen onze knowhow van machines en expertise in werkvoorbereiding met onze klanten, zodat er een maximale output kan worden gegeneerd uit het machinepark en de medewerkers. Door een opmerkelijke technologische evolutie, is ook onze leverancier HOMAG zich verder gaan toespitsen op de ontwikkeling van zeer gebruiksvriendelijke en toegankelijke digitale oplossingen.

Met 30 servicetechnici én een team van specialisten die waken over de werking van uw productie, gaat onze dienstverlening nog een stap verder. We begeleiden u in het optimaliseren van uw productieflow binnen de werkplaats.

Door de krapte in geschoolde werkvoorbereiders en productiemedewerkers, is opleiding belangrijker dan ooit. Om het beste uit performante machines te halen is de kennis van de medewerkers bij onze klanten cruciaal om de gewenste kwaliteit en output te halen.

Ook op dat vlak ondersteunt Optimat Group u.

“OPTIMAT GROUP verdeelt al meer dan dertig jaar exclusief HOMAG in de Benelux. Deze focus houden we aan met een zeer bewuste reden. Het stelt ons in staat om een heel grote kennis te verzamelen over de producten, de machines en alles die hiermee gepaard gaat. Die gebeitelde kennis stellen wij ten dienste van onze klanten om hun rendement te maximaliseren.” – Alexis Dirix, CEO

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details