NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Goed leven in Huize Nazareth dankzij LVT en heterogene vloeren

Goed leven in Huize Nazareth dankzij LVT en heterogene vloeren

Huize Nazareth, ontstaan uit het initiatief van de congregatie Zusters der Christelijke Scholen Vorselaar, beschikt sinds vorig jaar over een gloednieuw woonzorgcentrum met plaats voor 114 bewoners. Voor hen werd een comfortabel, op maat gemaakt kader gecreëerd, waarin de LVT en heterogene vloeren van IVC niet mochten ontbreken.

De gekozen dessins uit twee types vloeroplossingen, namelijk LVT en heterogeen vinyl, dragen bij tot de luxueuze en huiselijke sfeer van Huize Nazareth en worden gecombineerd met de hoogste duurzaamheid die eigen is aan vloeroplossingen van IVC Group.

90 unieke planken
Zowel de Moduleo – planken en tegels – als de Itec-vloeren op rol zijn beide vinylvloeren. Maar esthetisch en technisch gezien zijn er enkele verschillen. In Huize Nazareth werd gekozen voor de zachtgebleekte Moduleo Black Jack Oak 22215, die zorgt voor een uitgesproken, mooi afgewerkte look. “Deze LVT-vloer bestaat uit planken met een houttekening om zo realistisch mogelijk het uiterlijk van hout te benaderen”, vertelt Stefan Cnapelynck, projectadviseur bij IVC. “Een Moduleo dessin telt  90 unieke planken. De eerste tekening wordt pas bij de 91e plank herhaald. Zo kan je 25 m2 bedekken met unieke planken, wat een echt pluspunt is op esthetisch vlak.”

Betonlook
Ook de Itec – heterogeen vinyl op rol – is beschikbaar in verschillende dessins. De Concept Ultimate-collectie biedt de grootste selectie commerciële decoratieve vloeroplossingen op de contractmarkt. Houtpatronen, klassieke en vrolijke kleuren en verschillende moderne designvarianten zijn beschikbaar op rollen met breedtes van 2, 3 of 4 meter. In Huize Nazareth ging men voor een betonlook. Cnapelynck: “Omdat onze commerciële vloeren op rol tot een breedte van 4 meter verkrijgbaar zijn, kan je die betonlook mooi nabootsen. Beide vinylvloeren zijn in eender welke ruimte geschikt, maar een bijkomend voordeel van vinyl op rol is dat je deze vloer kan lassen. Zo krijg je een volledig naadloos, waterdicht systeem. Vooral in zeer vochtige ruimtes zoals sanitaire ruimtes en wasruimtes is een dergelijke oplossing erg performant. Ideaal dus in een woonzorgcentrum.”

Antibacteriële Sanitec-behandeling
Concept Ultimate staat garant voor een supercompacte kwaliteitsvloer (met een supersterke toplaag van 0,70 mm), uitermate geschikt voor druk bewandelde zones. De vernieuwde T-präge tekent voor een stijlvolle matte look en verbetert de slipresistentie. Nog een bijkomend pluspunt is dat deze vloer standaard afgewerkt is met een antibacteriële Sanitec-behandeling. Dit zowel in de rug- als in de toplaag. Hygiëne staat dus voorop, wat van primoridaal belang is in de Healthcare sector.

Protectonite PU-slijtlaag
Net als de Itec-vloeren beschikken ook alle LVT’s over een unieke Protectonite PU-slijtlaag. Deze beschermlaag van polyurethaan werd nog eens bovenop de toplaag aangebracht en beschermt de vloer extra tegen vlekken, vuil en krassen. Het resultaat is een duurzame vloer op het vlak van performantie en onderhoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details