NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Glazen binnenwanden, een trend die lang zal aanhouden?
“Het hele MB-Harmony systeem is gebaseerd op slechts enkele basiselementen om de installatie maximaal te vereenvoudigen en te versnellen.”

Glazen binnenwanden, een trend die lang zal aanhouden?

Glazen binnenwanden zijn een uitzonderlijk elegant architectonisch product. Naast de pure designvoordelen is het een product met een eenvoudige plaatsing en onderhoud. Waarom dit soort oplossingen nu precies overal ter wereld een constante geworden in postpandemiegebouwen?

Glazen binnenwanden zijn al jaren een standaarduitrusting in moderne kantoren en andere commerciële gebouwen. Tegenwoordig kiezen ook particuliere klanten hier steeds vaker voor, omwille van de minimalistische en elegante esthetiek. Het gebrek aan een optische scheidingswand tussen ruimten creëert een open gevoel en laat toe verschillende interieurs harmonieus te combineren. Met glazen binnenwanden realiseer je moderne, stijlvolle en visueel aantrekkelijke ruimtes. 

Glazen wanden in de postpandemische realiteit

De coronapandemie maakte deze oplossing populairder: met glazen wanden kan de kantoorruimte worden gereorganiseerd voor nieuwe behoeften en worden ingericht voor de vooropgestelde functies in de postpandemische realiteit.  Wanneer het aantal kantoormedewerkers afneemt, en het hybride werkmodel steeds meer ingeburgerd geraakt, zijn aanpassingen nodig aan de inrichting van de kantoorruimte. Glazen binnenwanden scheiden ruimtes van elkaar tot specifieke kantoren voor medewerkers van het kadermanagement, kleine vergaderruimten om met aannemers te praten of ontspannings- en pauzeruimtes. 

Het Aluprof MB-Harmony binnenwandsysteem kreeg de Europese Technische Beoordeling.

Modern design en uitstekende parameters

MB-Harmony Office omvat een reeks nieuwe oplossingen van Aluprof, die gemakkelijk te prefabriceren zijn en snel kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast bieden zij een modern en licht design, dat duurzaam is, veel comfort biedt en garant staat voor een lang en probleemloos gebruik. Dit systeem is compatibel met de meest voorkomende gelaagde en getemperde ruiten, met diktes van 10 tot 12 millimeter. Afhankelijk van het beglazingstype is de hoogte 3200 tot 3600 millimeter. De profielen zelf kunnen worden afgewerkt in verschillende varianten, in een anodische kleur, een kleur uit het RAL-palet en het ADEC-palet (hout- en betonkleuren).

De binnenwand met enkele beglazing werkt zelfs goed in interieurs met hogere akoestische vereisten (RW max 39 dB / RA1 max 38 dB). Voor nog strengere projecten zijn binnenwanden met dubbele beglazing verkrijgbaar. Deze MB-Harmony DUO, biedt een perfect niveau van geluidsisolatie en werkcomfort op plaatsen die de hoogste akoestische isolatie vereisen (RW max 48 dB / RA1 max 46 dB).

“Het hele MB-Harmony systeem is gebaseerd op slechts enkele basiselementen om de installatie maximaal te vereenvoudigen en te versnellen”, zegt Emmanuel Gregoire, Managing Director bij Aluprof Belgium NV. “Een bijkomende verbetering is de symmetrische geometrie van de profielen, waardoor de montagelijn gemakkelijker te bepalen is. Het systeem kan trouwens rechtstreeks op de installatieplaats worden voorbereid met behulp van eenvoudige, draagbare tools en zonder ingewikkelde aanpassingen.”

Functionaliteit en lichte structuur

Het systeem onderscheidt zich door een degelijke stabiliteit, duurzaamheid en een lichte structuur. De hoogte van het frame is slechts 31 millimeter, terwijl de profielen rechtstreeks op de ondergrond worden geïnstalleerd. Het universele frame past op alle soorten deuren. Een nieuwe oplossing in het Aluprof-systeem zijn de beglazingspakkingen die vóór de montage in het profiel worden aangebracht. Ze zijn onzichtbaar na installatie van de ruiten en door de karakteristieke profielstructuur zijn er geen acrylverbindingen nodig nadat de wandconstructie is voltooid. Door de gepatenteerde contraplaat en het beslag van gerenommeerde fabrikanten worden de scharnieren nauwkeurig gepositioneerd.

Het Aluprof MB-Harmony binnenwandsysteem kreeg de Europese Technische Beoordeling. Dit is een document met betrekking tot de Verklaring van Gebruikseigenschappen (DWU) en de CE-markering, dus een bevestiging dat het product conform is met de aangegeven parameters. Deze glazen wanden zijn universeel en functioneel, maar voldoen ook perfect aan de groeiende behoefte aan reorganisatie van kantoorruimten in moderne kantoorgebouwen en coworkingruimtes. Innovatie op maat van de marktnoden dus.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details