NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Draadloze sleuvenfrees is nieuwe mijlpaal

Draadloze sleuvenfrees is nieuwe mijlpaal

We willen met z’n allen dat onze gereedschappen presteren zoals het hoort. Snel, precies, veilig en efficiënt zijn daarbij kernwoorden. Diezelfde prestaties zijn mogelijk met draadloze toestellen, met als bijkomend voordeel dat eventueel gedoe met snoeren en kabels wegvalt.

DEWALT bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal in de uitbouw van haar gamma draadloze gereedschappen. De fabrikant lanceert immers met de DCG200 54V XR FLEXVOLT ’s werelds koolborstelloze, draadloze sleuvenfrees. Zuivere en precieze sleuven voor de efficiënte installatie van kabels en leidingen liggen nu ook met een draadloos toestel binnen handbereik.

De DCG200 54V XR FLEXVOLT koolborstelloze, draadloze sleuvenfrees.

Uiterst precies

DEWALT breidt stelselmatig haar programma draadloze gereedschappen uit. Met de DCG200 sleuvenfrees biedt de fabrikant opnieuw een draadloos alternatief aan voor een toestel met kabel. Bij de ontwikkeling van de nieuwkomer hield DEWALT enkele belangrijke principes voor ogen. Zo zullen gebruikers dankzij het toestel snel en nauwkeurig de zuivere en precieze kanalen kunnen creëren om er kabels, leidingen, elektrische bedrading en waterleiding in te plaatsen, dit zowel in baksteen of massief betonnen muren en vloeren. De DCG200 sleuvenfrees maakt gebruik van het bekroonde 54V XR accuplatform. Gecombineerd met de efficiënte koolborstelloze motortechnologie levert de sleuvenfrees uitstekende prestaties (een diepte tot 32 millimeter, een instelbare snijbreedte van 8 en 35 millimeter, een maximale snelheid van 9.000tpm), betrouwbaarheid en looptijd met bovendien een lange levensduur.

Baksteen of massief beton, de DCG200 sleuvenfrees weet er raad mee. (Beeld: Robert Wilson)

Een veelvoud aan features

De nieuwe draadloze sleuvenfrees wordt aangedreven door het 54V XR FLEXVOLT accu. “Dit toestel biedt een buitengewone autonomie”, aldus de fabrikant. “Bijkomend voordeel van het accuplatform: de accu van dit toestel kan voor alle toestellen die met dit platform werken worden gebruikt. Eén accu voor meer dan 200 machines.”

De DCG200 maakt deel uit van de steeds groeiende DEWALT Perform&Protect line-up. Geavanceerde functies voor stofbeheer bieden een optimale bescherming tegen eventueel gevaarlijk stof in de lucht. Ook de WTC-connectiviteit (Wireless Tool Control) werd geïntegreerd. “Hiermee koppelt de gebruiker de sleuvenfrees aan de eveneens draadloze DEWALT DCV586M stofzuiger uit de M-klasse”, benadrukt de fabrikant. “Een schonere, minder schadelijke werkomgeving is het resultaat. Het gaat verder dan enkel een propere werkplek. De koppeling laat de beide gereedschappen ook automatisch en gelijktijdig stoppen en starten, let er op dat er minder lawaai ontstaat en dat de accu minder snel leegloopt. Daarenboven stijgt de looptijd, de efficiëntie en de productiviteit van de toestellen. Een beveiligde AirLock-aansluiting verbindt alle compatibele onderdelen naadloos met elkaar.”

Extra bescherming

DEWALT hield bij de ontwikkeling van de nieuwe draadloze sleuvenfrees ook de veiligheid van de gebruikers constant in de gaten. Zo bouwde de fabrikant als extra bescherming een elektronische koppeling en rem in. Deze beschermen de gebruiker wanneer het toestel zou blokkeren of terugslaan. Een Lock-Offschakelaar garandeert dat het gereedschap niet per ongeluk kan worden geactiveerd. De langere looptijd maakt de DCG200 sleuvenfrees zeer geschikt voor gebruik op grotere werven en op locaties waar een stroomvoorziening beperkt of helemaal niet aanwezig is. 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details