NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De vaste meerwaarde voor hout

De vaste meerwaarde voor hout

Familiebedrijf Robaco, toeleveringsbedrijf voor houtverwerkers, wil het productieproces van zijn klanten optimaliseren. Dat doet Robaco door het aanbieden van geschikte kwaliteitsproducten in combinatie met correcte technische ondersteuning. Het aanbod is uitgebreid: kantenbanden, lijmen, snijgereedschap, schuurmiddelen, … Iedereen die plaatmateriaal of massief hout bewerkt met houtbewerkingsmachines kan bij hen terecht voor allerlei kwalitatieve producten. Een persoonlijke aanpak en innovatieve technologieën zijn daarbij essentieel.

Nulvoegkanten van topkwaliteit

Niet alleen moeten kantenbanden tegenwoordig perfect aansluiten bij de kleur of het decor van de plaat, ook de nulvoeg is steeds meer een must. Evenzeer voor kleinere interieurbouwers. Robaco is de officiële distributeur van Surteco en kan hierdoor de ‘Fusion Edge’ nulvoegkanten aanbieden.

De Digital Edge kantenbanden worden digitaal bedrukt.

 

Bruno Vermote, bestuurder: “Op die kantenbanden werd een specifieke, flinterdunne functielaag aangebracht, die kan geactiveerd worden door verschillende technologieën, onder andere laser, hot air en de NIR-technologie. De kantenbanden zijn bovendien beschikbaar in een ruime variatie aan kleuren en decors, en in verschillende diktes en afmetingen.” De Fusion Edge kantenbanden onderscheiden zich tot slot van andere nulvoegkanten door een hoge temperatuur- en vochtbestendigheid.

Digitaal bedrukte kantenbanden

Ook op esthetisch vlak omarmt Robaco alle nieuwigheden. Bijvoorbeeld met de ‘Digital Edge’ kantenbanden, die digitaal bedrukt worden. Bruno Vermote: “Analoog drukken betekent dat je bij kantenbanden met een motief elke 50 centimeter hetzelfde patroon ziet terugkeren, omdat de walsen die in de machines draaien een omtrek hebben van 500 millimeter. Vooral bij grotere meubelstukken valt dat op. Bovendien kunnen bepaalde decors niet exact nagebootst worden. Dat wordt opgelost door een digitale bedrukking, waarbij het decor van de plaat wordt ingescand. Ook logo’s kunnen zo eenvoudig op een kantenband gedrukt worden, bijvoorbeeld naar aanleiding van een bepaalde gelegenheid.”

Prijzenwinnaar

De innovaties van leverancier Surteco blijven niet onopgemerkt. Zo vielen hun ‘Compact Style’ kantenbanden in de prijzen op Interzum. Bruno Vermote: “Het is een speciale kantenband die boven- en onderaan een effen kleur heeft, met binnenin bijvoorbeeld een houtdecor. Dat resulteert in een zeer kwalitatieve look die erg geschikt is voor deuren.”

De Fusion Edge kantenbanden kennen een hoge temperatuur- en vochtbestendigheid.

 

Ook de 3D-kantenbanden, die een verschillende look hebben naargelang de lichtinval, en de ‘Core Design’ kantenbanden, waarbij je twee verschillende decors op één kantenband kan toepassen, zijn zeker het vermelden waard.

De innovaties van leverancier Surteco vielen in de prijzen.

 

Een persoonlijke en doorgedreven klantenservice

Robaco is een familiebedrijf met een gezicht. Bruno Vermote: “We denken echt mee met de klant om hun productieproces te optimaliseren, in de eerste plaats door te adviseren. Omdat wij zo’n uitgebreid aanbod hebben, beschikken we ook over een uitgebreide technische kennis. We willen echt onze klanten ontzorgen. Wil een klant een kantenband die perfect matcht met een bepaalde plaat, dan doen wij het zoekwerk voor hem. Dat kan elektronisch of via staalkaarten. We doen liever het werk vooraf, dan achteraf nog rollen te moeten omruilen. Dat zou te omslachtig zijn voor onze klanten. Als we de desbetreffende kantenband niet in voorraad hebben, kunnen we die ofwel snel bestellen, of we kunnen hem op maat produceren. In ieder geval vindt de klant bij ons altijd wat hij zoekt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details