NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De Pen | Build the future, the sustainable way
Dirk Coorevits, Managing Director Soudal – Trends Manager van het Jaar 2020

De Pen | Build the future, the sustainable way

Met meer dan 3.500 werknemers en 22 productievestigingen op 5 continenten is Soudal uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten. Doorgedreven investeringen in R&D, jarenlange focus op innovatie en aanpassingen aan lokale marktbehoeften legden de basis voor uitstekende prestaties. 

Ook in het coronajaar 2020 zijn we erin geslaagd organische groei te realiseren met als kers op de taart onze grootste overname ooit, in Dubai. Ondanks enorme schommelingen op de markt – maar gelukkig in diverse werelddelen wat gespreid in de tijd – kunnen we dus op gezonde jaarresultaten terugblikken. Maar naast financiële prestaties, kijken we ook naar onze maatschappelijke prestaties: hoe nemen we onze verantwoordelijkheid tegenover de omgeving? Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Soudal meer dan een modewoord, het zit al sinds de oprichting in 1966 in ons DNA. Dat omvat niet alleen respect voor klanten en medewerkers, maar ook breder voor mens en milieu.

We zijn wereldleider op het gebied van PU-schuim, een product waarvan iedereen ondertussen wel weet dat het isolerend werkt en zo ons klimaat ten goede komt. Wat minder geweten is, is dat we ons al jaren lang specialiseren in de uitbouw van complete systemen voor energieneutraal bouwen. Onze systemen blijven ook na vele jaren in weer en wind performant en dienen dus niet telkens vervangen te worden, wat ook weer een belasting voor het milieu zou betekenen. We leveren producten met extreem lage emissie voor gezonde binnenlucht, en we proberen bij ons hele productgamma zoveel mogelijk afval te vermijden. Dat kan door bijvoorbeeld dunwandige kokers of door grotere volumes in zogenaamde worsten te verpakken, wat heel wat minder verpakkingsafval betekent. We plaatsten zonnepanelen op onze daken en gestuurde ledverlichting in onze kantoren en in de productie. We zijn bezig met geothermie, met de bouw van een windturbine en we recycleren water waar we kunnen. Sinds vorig jaar recycleren we ook solventen, we hebben daar een hooggespecialiseerd bedrijf voor overgenomen. Teveel om op te noemen!

Tot slot willen we ook ‘sustainable’ omgaan met ons allerbelangrijkste kapitaal: onze werknemers. We focussen hard op veilig werk, of dat nu in ons eigen labo of ergens op een werf is, en geven onze medewerkers bijvoorbeeld ook de gelegenheid tot fietsleasing. Dat alles betekent uiteraard bijzonder veel werk, maar tegelijk is het een opportuniteit voor wie ethisch en toekomstgericht wil ondernemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details