NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De grenzeloze toepassingen van fineer

De grenzeloze toepassingen van fineer

Bij Placabois heeft men de laatste maanden nagedacht over hoe de standaardcollectie verder uitgebreid kon worden. Dit resulteerde in twee extreme collecties: een collectie zeer makkelijk te verwerken fineerplaten en een collectie exclusieve houtsoorten.

Placabois staat in de interieurbouw bekend als toeleverancier van fineerplaten voor de middelgrote en grote project- en keukenbouwers. Door de macht der gewoonte worden meestal de klassieke houtsoorten zoals eik en notelaar gekozen. Door de klant worden deze platen dan na het zagen en afkanten meestal handmatig gelakt. De twee nieuwe collecties willen dit patroon doorbreken.

The DUSK Collection
Deze collectie focust zich op het gemak en budget van de klant. De meest populaire fineerplaten worden voortaan volledig afgewerkt op stock genomen bij Placabois. Deze platen zijn voorzien van drie lagen matte vernis en een dubbelzijdige beschermfolie. Het gaat om de volgende vier producten: naturel eik, witte eik, zwarte eik en notelaar. Ook de bijpassende afgelakte fineerkanten liggen permanent op stock. 

Deze collectie is interessant voor twee specifieke doelgroepen. Enerzijds heeft dit product een hoge toegevoegde waarde voor mensen die weinig ervaring hebben met het verwerken van fineer. Voortaan kunnen zij deze plaat verwerken zoals bijvoorbeeld een melamineplaat. Anderzijds is deze collectie interessant voor mensen die grote volumes gelakte platen nodig hebben. Qua prijs en levertermijn is het onbegonnen werk om deze manueel te lakken. Bovendien kan er bij grote hoeveelheden op maat gewerkt worden.

DUSK Collection

De POSH-collectie biedt voor ieder interieur wat wils.


The POSH Collection
De tweede collectie mikt dan weer op de meerwaardezoeker die iets exclusiefs in huis wil. De collectie bevat onder andere heel wat speciale houtsoorten die niet in de standaardcollectie terug te vinden zijn.  Ze bevat trendy houtsoorten zoals white ebony, paldao, balkenlariks en mango. Zelfs fineer van bomen die normaal gezien nooit voor fineer gesneden worden, zoals het Mexicaanse Poisonwood, zijn beschikbaar. Naast die speciale houtsoorten bevat de collectie ook fineer die met een speciale techniek geweven, gesneden of gevoegd is. Zo krijgt een normale houtsoort zoals eik toch een uitzonderlijke look. 

Deze collectie mikt vooral op de architect en interieurbouwer die enkele bijzondere accenten willen aanbrengen in het interieur van de klant. Dit past perfect in de strategie van Placabois die meer en meer klanten over de vloer krijgt om fineer in het atelier uit te kiezen. Bij deze klanten komt vaak de vraag naar iets dat nog specialer is dan het standaardgamma. Met deze nieuwe collectie komt het bedrijf daar aan tegemoet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details