NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Blending in

Blending in

Met een ruime waaier aan designs en een verrassend palet effen kleuren, biedt de nieuwe UNILIN Evola collectie het perfecte alternatief voor hout, metallic, beton en andere materialen. De 168 designs (beschikbaar in gemelamineerd plaatmateriaal, HPL en kantenband) zetten designers aan om ongebreideld en in alle vrijheid te combineren. De collectie biedt een oplossing voor elk interieurproject, zonder te moeten inboeten aan creativiteit. 

Ook interieurarchitect Els Soudan ging aan de slag met de UNILIN Evola collectie. Ze stond in voor het interieur van verschillende hotels van de Accor-groep. “Een hotel, daar moet je je thuis voelen. Dat kun je bereiken dankzij de inrichting”, Aldus Els Soudan. 

UNILIN Evola
Heritage Oak dark (H439 / V9A) & Seashell (U147 / W04)

“De meeste hotels hebben een vaste look, behalve Ibis Styles. Daar draait alles om storytelling, het verhaal van de omgeving. In Nieuwpoort ging het Ibis Styles-hotel in juni 2017 open. Ik heb het verhaal van de kust erin verwerkt door te werken met de sfeer van een strandhuis, met materialen die er verweerd uitzien. De vloer bestaat uit tegels met de look van versleten planken. Een donkere houtsoort in het meubilair trekt die sfeer door en wordt gecombineerd met witte panelen met textuur. Het lijken net geschilderde panelen. De foto’s uit de jaren 60 met mensen die genieten van een dagje uit aan zee creëren een nostalgische sfeer.”

“In Kortrijk ligt het hotel naast de expohallen. Daar was de Vlaamse textielnijverheid mijn inspiratie, met een meer industriële look. Je ziet duidelijk het verschil met het zusterhotel in Nieuwpoort.”

UNILIN Evola
Heritage Oak dark (H439 / V9A)

Een hotel als tijdelijke ‘thuis’
“Ik probeer altijd iets anders te ontwerpen dan het gangbare. Zeker nu er in de hotelwereld een grote omwenteling aan de gang is die mijn job sterk beïnvloedt. Hotels kiezen meer en meer voor een huiselijke sfeer, om ook niet-hotelgasten aan te trekken. De bar moet gezellig zijn, zodat het een ontmoetingsplaats of coworking space wordt. Tot nu toe zijn hotels zelden gericht op deze doelgroep. Zeker in stadscentra waar heel veel andere restaurants en bars zijn, is het moeilijk om klanten naar de lobby van een hotel te lokken. Je kunt zoiets bereiken door een hotel meer open te maken. De hotellobby wordt zo een publieke ruimte. Sfeer en verlichting spelen een belangrijke rol. Aparte hoeken geven mensen een gevoel van privacy. Daar hou ik rekening mee in al mijn nieuwe ontwerpen.”   

UNILIN Evola
Rila Oak (H868 / BST)

Tekst en beeld: UNILIN division panels

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details