NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Beken kleur met akoestische plafondeilanden
Dit najaar stelt Rockfon de nieuwe Rockfon Eclipse Colour eilanden voor.

Beken kleur met akoestische plafondeilanden

Met de speciale open plenum oplossingen van Rockfon los je dit gemakkelijk op, zonder impact op de oorspronkelijke uitstraling van het plafond. De Rockfon Eclipse Colour plafondeilanden voegen, als nieuwkomer in het assortiment, meteen ook een vleugje kleur toe aan je project.

“Als leverancier van akoestische plafond- en wandoplossingen zijn we ons ervan bewust dat een verlaagd systeemplafond niet in elke situatie een geschikte optie is, bijvoorbeeld als je het industriële karakter van een gebouw in stand moet houden”, klinkt het bij Rockfon. “Daarom blijven we continu innoveren en zijn we altijd op zoek naar nieuwe toepassingen van onze panelen van rotswol, die niet alleen de akoestiek verbeteren maar ook bijdragen aan het ontwerp van een ruimte”. 

Jaren terug resulteerde dat in de kaderloze Rockfon Eclipse plafondeilanden. Deze praktische interieuroplossing is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. Het extreem witte oppervlak garandeert een hoge lichtreflectie. Ook voor gebouwen met betonkernactivering zijn ze uitermate geschikt. Deze troeven verklaren meteen ook mee het grote succes.

Met behulp van diverse soorten ophangsets – passend bij verschillende interieurstijlen – installeer je de plafondeilanden snel en eenvoudig. Ze vormen daardoor een ideale oplossing als na oplevering van een project akoestische aanvullingen nodig blijken te zijn. Ook verticale montage van de eilanden is mogelijk, om ze als akoestisch wandpaneel te gebruiken. Door de eilanden afwisselend op 15 en 65 millimeter van de wand te plaatsen met de speciale ophangbeugels creëer je bovendien een speels design.

In tegenstelling tot de plafondeilanden worden de Rockfon baffles verticaal geplaatst.

Creatief met kleur

Dit najaar stelt Rockfon de nieuwe Rockfon Eclipse Colour eilanden voor. Deze zijn standaard leverbaar in 11 Color-all kleuren, een selectie uit het vernieuwde Rockfon Color-all assortiment dat zich liet inspireren door de natuur. Je kiest telkens tussen een vierkante of een cirkelvormige uitvoering. Met de nieuwe plafondeilanden voeg je gemakkelijk kleur toe aan elke ruimte. Specifieke kleurwensen, in elke NCS-kleur naar keuze, zijn op aanvraag verkrijgbaar via het Rockfon Color-all Special programma.

De akoestische baffle is een andere open plenum oplossing van Rockfon. In tegenstelling tot de plafondeilanden wordt deze verticaal geplaatst. De baffle is verkrijgbaar met of zonder stalen frame. Ook hier blijft eenvoudige toegang tot de installaties in het plafond behouden en zijn er verschillende montagemogelijkheden beschikbaar, zoals een ophangrail of Design of Classic ophangdraad. Naast de Rockfon Universal Baffle (leverbaar in wit en 33 exclusieve kleuren), zijn er ook speciale uitvoeringen van de baffles verkrijgbaar voor veeleisende industriële en vochtige ruimtes in combinatie met diverse corrosiebestendige (ECR) ophangsystemen.

Ook verticale montage van de eilanden is mogelijk, om ze als akoestisch wandpaneel te gebruiken. (Beeld: Michael van Oosten Fotografie)

Eenvoudige installatie

Afhankelijk van het benodigde aantal plafondeilanden of baffles, kost de installatie van deze open plenum oplossingen relatief weinig tijd en moeite. Nieuwsgierig geworden naar de exacte installatiemogelijkheden? Bekijk de speciale trainingsvideo onder ‘Trainingen over Installatie’ op www.rockfon.be/trainingen voor meer informatie. Wil je weten hoeveel producten je precies nodig hebt om de akoestiek in een ruimte verder te optimaliseren? Neem dan contact op met Rockfon via info@rockfon.be voor een vrijblijvende akoestische meting op locatie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details