NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Behouden wat goed is, vernieuwen wat nodig is

Behouden wat goed is, vernieuwen wat nodig is

Limoco en maatwerk worden steeds in een adem genoemd. Toch wil maatwerk niet meteen zeggen dat Limoco de hele installatie meteen vernieuwd. Integendeel. De bestaande installatie wordt bekeken en waar nodig worden delen aangepast of vervangen. “We behouden wat goed is en we vernieuwen wat nodig is”, klinkt het.

Limoco is al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in de engineering, constructie en montage van industriële ventilatie, stofafzuiging en metaalconstructies voor de interieurbouw. Maximaal behoud van de huidige installatie van bedrijven vindt het bedrijf uit Opglabbeek belangrijk. En dat kan in meer situaties dan je denkt. Neem nu wanneer je investeert in nieuwe of extra machines. De capaciteit van je bestaande afzuiginstallatie is dan niet langer in verhouding en waarschijnlijk ook niet meer voldoende. “De kans is groot dat de afzuiging overbelast raakt en het leidingnet niet goed meer gedimensioneerd is. Zo wordt het moeilijk om de machines en de productiehal stofvrij te houden”, klinkt het bij Limoco. “Onze ingenieurs berekenen dan de capaciteit die nodig is om efficiënt te werken. Daarbij bouwen ze reservecapaciteit in. Zo komt de klant bij een volgende uitbreiding niet opnieuw in de problemen.”

belwood-kopieren

De stofafzuiginstallatie van naaldhoutzagerij Belwood groeide van een capaciteit van 55.000 naar 80.000 kubieke meter per uur.

 

Inspelen op situatie

Limoco kijkt naar wat essentieel is voor de klant en denkt met hem mee. Is het leidingnet nog in orde, dan wordt daar niet aan geraakt. Maar het kan voorvallen dat de afzuiginstallatie nog perfect functioneert en de leidingen aan vervanging toe zijn. “In dat geval optimaliseren we de leidingen”, zegt zaakvoerder Jan Stinkens. “Ook bij het herinrichten van een bedrijfshal moeten vaak bepaalde aanpassingen  gebeuren. Bedrijven groeperen en centraliseren dan vaak activiteiten en de afzuiginstallatie volgt. Op dat moment splitsen we de afzuiging op.”

Vaak speelt ook veiligheid een rol. Is een installatie niet meer brand- of explosieveilig dan dient een optimalisering zich op. Limoco komt ter plaatse en installeert, waar nodig, brandkleppen, explosiepanelen, terugslagkleppen en/of blusleidingen. “Dit zijn slechts enkele mogelijk situaties waarin Limoco optreedt”, klinkt het. “We optimaliseren ook verder. Denk maar aan energiezuinigheid, warmterecuperatie, vraaggestuurde werking en frequentieregeling, enzovoort. Elk bedrijf is anders, situaties verschillen. Ons team van ervaren ingenieurs berekent perfect waar optimalisering mogelijk is en op welke manier.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details