NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Aluminiumspecialist zet volop in op duurzaamheid en energie-efficiëntie
Het complete Reynaers Aluminium-gamma is ontworpen om het energie- en CO2-verbruik te doen dalen. (Beeld: Philippe Piraux)

Aluminiumspecialist zet volop in op duurzaamheid en energie-efficiëntie

Reynaers Aluminium ontwikkelt innovatieve en duurzame toepassingen voor de constructie van ramen en deuren, gordijngevels, gevelbekleding, zonwering en veranda’s. Het schenkt daarbij heel veel aandacht aan comfort, veiligheid, design en energie-efficiëntie. Bovendien focust de aluminiumspecialist zeer sterk op de duurzaamheid van gebouwen door efficiënte oplossingen aan te bieden die voldoen aan de verwachtingen en levenskwaliteit van gebruikers, zowel vandaag als in de toekomst. “Het is onze bedoeling om de waarde van gebouwen te verhogen en de woon- en werkomgeving van mensen overal ter wereld te verbeteren”, klinkt het overtuigd.

Uit verschillende studies blijkt dat de bouwindustrie een grote impact heeft op het milieu en het klimaat van onze planeet. Dat brengt een zekere verantwoordelijkheid met zich mee – of anders bekeken: een opportuniteit. De bouwindustrie is dan ook de ideale sector om aandacht te schenken aan methodes en producten die het milieu ten goede komen. Circulariteit is daarbij een centraal begrip. Reynaers Aluminium zet innovatie en duurzaamheid al decennialang centraal in zijn missie en waarden. Daarom werkt het hard aan de mogelijkheden omtrent circulariteit in de aluminiumindustrie, waarbij producten na gebruik worden ingezet als grondstof voor nieuwe producten en materialen. Zo reikt het bedrijf architecten, schrijnwerkers en bouwheren handvaten en tools aan om zelf circulaire bouwprojecten aan te vatten. 

Oneindige recyclage van aluminium

Aluminium isoleert prima tegen de kou én de warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten rond energie-efficiëntie. Die sterke isolatie-eigenschappen worden verder geoptimaliseerd met de oplossingen van Reynaers Aluminium. Aluminium is 100 procent recycleerbaar en kan zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden. 

De sterke isolatie-eigenschappen van aluminium worden verder geoptimaliseerd met de oplossingen van Reynaers Aluminium. (Beeld: BAO Architecten)

Oplossingen voor energie-efficiënte gebouwen

De energienormen voor gebouwen worden alsmaar strenger. Bovendien blijven energiefacturen fors stijgen. De combinatie van thermische isolatie en luchtdichtheid vermindert de energieconsumptie en garandeert een optimale leefomgeving. Het complete Reynaers Aluminium-gamma is dan ook ontworpen om het energie- en CO2-verbruik te doen dalen. Daarnaast biedt het bedrijf in al zijn productcategorieën geschikte systemen voor passiefbouw aan.

Duurzaam bedrijf met hart voor medewerkers

Niet enkel op productniveau wil Reynaers Aluminium het verschil maken. Ook in de werking van het bedrijf wordt er gekeken naar aanpassingen die een grote impact kunnen hebben. Reynaers Aluminium wil daarom voorrang geven aan acties om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het streeft ernaar om de koolstofuitstoot te verminderen door over te schakelen op hernieuwbare energie en door de indeling van zijn bedrijfsgebouwen, wagenpark en productieprocessen te herzien. 

Bovendien is het bedrijf begaan met het welzijn van zijn medewerkers en wil het samen met hen groeien in een omgeving waar het geweldig is om te werken. Daarnaast wil Reynaers Aluminium een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details