NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Welke wijnkoelkast moet gekozen worden?

Welke wijnkoelkast moet gekozen worden?

De kwaliteit van wijn valt of staat met de temperatuur waarbij het bewaard wordt. Te warm betekent al snel een bedorven wijn. Als horeca-ondernemer kan je daar niet mee aan komen zetten bij je klanten. Maar ook als wijnliefhebber kan een wijnkoelkast de uitkomst bieden om de wijn van de vakantie, bijvoorbeeld, nog lekker lang te kunnen bewaren. Nu zijn er meerdere varianten wijnkoelkasten, dus welke is nu geschikt voor jouw wensen?

Klimaatkast

In een klimaatkast kan je meerdere temperaturen instellen doordat deze kast meerdere temperatuurzones heeft. Ideaal dus als er verschillende soorten wijn bewaard worden die op verschillende temperaturen het beste tot hun recht komen. Witte wijn wil je immers koeler drinken dan de rode wijn.

Serveerkasten

Op zich houden zij, uiteraard, ook deze temperaturen vast, alleen is de opslag minder groot. Zoals de naam al zegt: deze kasten zijn er niet voor bedoeld om de wijn lang in op te slaan. Ze zijn dan ook vooral fijn in gebruik om de wijn die je gaat uitserveren in te bewaren. Overigens zijn er serveerkasten die verschillende zones hebben zodat zowel de witte als de rode wijn er tegelijkertijd in bewaard kan worden.

Rijpingskast

Een rijpingskast wordt ook wel een bewaarkast genoemd. Deze kast is dan ook bedoeld voor opslag. De kast bewaard de wijn niet op serveertemperatuur, maar meestal zo rond de 12 graden. Veel wijn die er jaren kunnen liggen, daar gaat het eigenlijk om bij dit soort kasten. Deze kasten zijn dan ook vooral te vinden bij mensen die zelf  wijn maken, bijvoorbeeld. In de horeca of bij thuisgebruik zal de keuze eerder gaan naar een serveerkast of een klimaatkast (of beide..).

Grootte

Uiteraard zijn de wijnbewaarkasten en wijnkoelkasten er in diverse maten en is het afhankelijk van het gebruik en de mogelijke ruimte welke voor jouw onderneming (of thuis) geschikt is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details