NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Snel sampelen met 21 kleurenoliën uit de Color Box-P

Snel sampelen met 21 kleurenoliën uit de Color Box-P

Dankzij de Color Box-P van Hesse Benelux NV kies je nu nog gemakkelijker de juiste olie. De nieuwe box van de specialist in houtafwerkingsproducten bevat een uitgebreide verzameling van 21 gekleurde oliesamples speciaal voor parket, meubels en trappen. Met de drie inbegrepen basiskleuren meng je nieuwe tinten: goed voor talloze kleurenopties die precies passen bij jouw project.

Commercieel technisch adviseur Glenn Van Hoey doet het concept van de box uit de doeken: “Klanten kunnen bij ons terecht voor verschillende houtafwerkingsproducten zoals vernis, lak en beits. Met de Color Box-P willen we ook onze houtoliën in de kijker zetten.”

Kies je eigen kleurenpallet

Schaf je de box aan? Dan krijg je een pakket van 21 verschillende kleuroliesamples van elk 20 milliliter. “Dat maakt het voor professionals gemakkelijk om kleuren te kiezen: je krijgt een palet van 18 standaardkleuren, van heel naturelle tinten tot zwart. Voorbeelden zijn kleuren als Vanilla, Honey, Blue Grey, Chestnut en Smokey Oak. Daarbovenop krijg je de basiskleuren geel, rood en blauw. Door die aan de andere samples toe te voegen, creëer je een uitgebreid kleurenpalet om mee te testen.” Toch nog op zoek naar een andere kleur? Hesse Benelux maakt al zijn producten op maat. Ook je olie krijg je dus precies in de kleur die jij wilt.

Kleur en afwerking in één

De Color Box-P maakt het voor professionals gemakkelijker om de juiste olie eruit te pikken: “Je test de sample snel op meubels, trappen en parket. Daar heb je bovendien geen spuitcabine voor nodig. Een borstel volstaat.” Nog een voordeel? Dankzij de olie krijg je kleur én afwerking. Je hebt dus maar één product nodig. Daarnaast is het een natuurlijke olie waarvan het vastestofgehalte hoog ligt. Daardoor heb je al een goede bescherming na één laag.

Ook afwerkbaar met vernis

Benieuwd hoe de olie eruitziet met een laagje vernis? Ook dat kan met de oliën van Hesse Benelux. “Normaal mag je geen vernis aanbrengen op olie. Onze oliën zijn zo ontwikkeld dat dat wel kan. Tenminste als je er vernis uit ons gamma op aanbrengt. Zestien uur na de olie kun je al met het vernis aan de slag en ben je zeker van een goede hechting.”

Gekleurde natuuroliën

De oliën in de Color Box-P komen uit het Color Solid Oil-gamma van Hesse Benelux. Dat zijn gekleurde natuuroliën die extreem weinig oplosmiddelen bevatten. “De olie heeft een milde geur, en is mechanisch en chemisch erg sterk. Ze droogt snel en is vrij van kobalt- en loodhoudende toevoegingen.”

De Color Box-P uitproberen

Wie de Color Box-P wil uittesten, neemt contact op met Hesse Benelux via bestellingen@hesse-lignal.com. Een box kost 90 euro. Koop je box vóór 15 oktober en krijg vijf procent korting.

Over Hesse Benelux NV

Hesse Benelux is deel van Hesse-Lignal, een Duits familiebedrijf gespecialiseerd in houtafwerkingsproducten. De onderneming verdeelt afwerkingsproducten zoals beits, vernis en lak voor verschillende specialisaties, gaande van interieur en parket tot glas. Hesse-Lignal werkt met 45.000 verschillende recepturen en produceert elke dag 100 ton lak en beits.
Het familiebedrijf staat bekend voor zijn focus op kwaliteit en milieuvriendelijkheid. In het aanbod is er dan ook veel aandacht voor oplosmiddelvrije en milieuvriendelijke producten zoals ecologische waterlakken en duurzame grondstoffen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details