NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwste ontwikkelingen solid surface op twee standen

Nieuwste ontwikkelingen solid surface op twee standen

ARCHITECT@WORK is voor Engels Design and Decoration, een divisie van het familiebedrijf D. Engels dat al 91 jaar lang dicht bij haar klanten staat, het uitsproken platform om haar nieuwigheden te demonstreren. Ook dit jaar zal de Belgische specialist in solid surface daar dankbaar gebruik van maken. Op stand 21 kan de bezoeker kennis maken met de ultra-thermoforming versie en nieuwe kleurencollecties van de HI-MACS®, terwijl stand 22 volledig in het teken van de synergy 3D-oppervlaktecoating voor vervormde solid surface zal staan. 

Gefascineerd door de vele mogelijkheden van de moderne solid surface profileert Engels Design and Decoration zich sinds 2014 als één van de grootste spelers in dit domein. “Vandaag mogen we ons de grootste solid surface invoerder in België noemen”, vertelt manager Catherine Engels. “Daarnaast kan u bij ons terecht voor het grootste gamma van spoelbakken en lavabo’s in solid surface. Al vier generaties lang bezorgen we de architecten dus producten en materialen waarmee ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Dit resulteerde al in erg mooie realisaties, zoals de CM-kantoren in Mechelen, de VRT-desk, Bershka op de Meir in Antwerpen, verschillende ziekenhuizen en materniteitsafdelingen en zo meer.”

HI-MACS®

(vlnr) Daniël Floren, Jan Engels, Catherine Engels en Davy Uyttersprot. (Beeld Marc Pauwels)

Materiaal met vele troeven
Het succes van Engels Design and Decoration is er echter niet zomaar gekomen. “We hechten veel waarde aan een excellente service”, legt Catherine Engels uit. “Daarnaast hebben we altijd bewust met de meest hoogwaardige materialen gewerkt. Vandaar ook dat HI-MACS® een centrale rol in onze activiteit is gaan spelen. Deze platen zijn in verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar: perfect voor een maximale versnijdbaarheid en minimale kosten. Ze kunnen worden gezaagd, gefreesd en geboord. Welke multidimensionale vorm je ook wenst, met HI-MACS® is het mogelijk. Dankzij de toepassing van specifiek ontwikkelde lijmen is de flexibiliteit en praktisch visueel naadloze aansluiting van de verschillende stukken trouwens aanzienlijk beter dan bij eender welke traditionele materialen. En ook niet onbelangrijk: we zijn zo overtuigd van de HI-MACS® dat we een garantie van vijftien jaar geven.”

HI-MACS®

Een mooie toepassing van HI-MACS® vinden we terug bij Bershka op de Meir in Antwerpen.

Grensverleggende innovatie
De producent van de HI-MACS® blijft investeren in de uitbreiding van het assortiment. De bezoekers van ARCHITECT@WORK zullen bijvoorbeeld kunnen kennismaken met de ultra-thermoforming versie. “Deze uitvoering is flexibeler voor thermovormen”, aldus Engels. “Het betreft een innovatieve formule die de grenzen van solid surface thermoformage naar een totaal nieuw niveau brengt met 30 procent meer thermoformeermogelijkheden. Het is zonder meer de grootste innovatie in de solid surface geschiedenis sinds HI-MACS® in 1967 boven de doopvont werd gehouden. Concreet laat de nieuwe formule een meer extreme vormgeving toe omdat de minimale straal van 50 millimeter naar 6 millimeter is teruggebracht. Het nieuwe product is flexibeler dankzij het thermovormproces waarmee ontwerpers veel scherpere curven en organische ontwerpen kunnen maken. Bovendien is het mogelijk om meer geaccentueerde curven te realiseren zonder dat de eigenschappen van het materiaal in het gedrang komen.” 

HI-MACS®

Ook de VRT ontdekte de vele mogelijkheden van de HI-MACS®. (Beeld: VRT)

Perfecte synergie
Met de synergy 3D-oppervlaktecoating voor vervormde solid surface mogen de bezoekers van stand 22 op een unieke nieuwe esthetische ervaring rekenen. “We zullen verschillende mogelijkheden van solid surface in combinatie met andere materialen demonstreren”, belooft Catherine Engels. “Hybride materialen combineren de uitstekende verwerkingseigenschappen van massief oppervlaktemateriaal als substraat, met nieuwe, verfijnde decors uit hout, steen of metaal. Het proces combineert virtueel oppervlaktemateriaal met hoogwaardige coatings in eik, beton, messing, koper, Cortenstaal en Luna. Synergy 3D brengt lichtheid en flexibiliteit in inherent stijve materialen. Het proces zorgt ervoor dat hout en beton opvouwbaar lijken, waardoor ze in flexibele vrije vormen met dubbele kromming kunnen worden omgezet. Kortom: een perfecte synergie tussen solid surface materialen en fascinerende decors.”

HI-MACS®

De ultra-thermoforming versie is flexibeler voor thermovormen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details