NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe kantoren Pollet Group Waregem met akoestisch absorberende wanden type Z
Print acoustics by Triplaco

Nieuwe kantoren Pollet Group Waregem met akoestisch absorberende wanden type Z

Ontwerp werd gemaakt door Atelier voor architectuur  Maes & De Busschere en Interieur architecte Stephanie Laporte . Het  resultaat is een zeer strak  tijdloos gebouw met houtaccent lateffect zowel  binnen en buiten.

Van bij ontwerp was voor bouwheer en architect het akoestisch comfort van groot belang in dit nieuw kantoorgebouw.  Voor een correcte nagalm in de grotere ruimtes  vonden de bouwheer met hulp van architecten en akoestisch advies leverancier een  ideale akoestische en esthetische gewenste oplossing in  een Type Z plaatproduct van Print acoustics by Triplaco. 

Print acoustics by Triplaco

Deze plaat , met een kern van zwarte waterwerende MDF heeft een zichtbare  dam van ongeveer 23mm en dieperliggende zwarte groef van ong 9mm breedte waardoor een repetitief lateffect ontstaat.  Door de uit as verlegde achtergroeven van plaat kan invallend geluid in en door de plaat dringen en zo wordt het geluid geabsorbeerd,  zonder dat dit visueel merkbaar is.  Een aangenaam gespreksklimaat wordt hierdoor bekomen in de zeer monumentale inkomruimtes  en grotere vergaderruimtes.

Print acoustics by Triplaco

In dit gebouw  werd type Z akoestisch plaatprodukt  ook toegepast op binnendeuren. Deze bekleding zorgt ervoor dat een binnendeur perfect in vlak van een muur kan geplaatst worden en voor zeer strak geheel zorgt.Toplaag in deze realisatie was een houtimitatie HPL 0.9mm dik van Abet laminati (Ref 1396ROT).   Het product  Type Z kan ook verkregen worden met een echt houtfineer toplaag van Decospan .

Print acoustics by Triplaco

Deze realisatie  in een landschapsbureel omgeving  is een mooie aanvulling  van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen:  administratieve centra  (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects)  ,  congrescentra  (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind),  WZC of andere Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects),  Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium  

Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS) ,  Scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) …  .

Print acoustics by Triplaco

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  Hoogwaardig fineer van Decospan , lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details