Platform voor de interieurbouwbranche
Sectornieuws

INTERIEUR 2020 wordt INTERIEUR 2021

Door de uitbraak van het Covid-19 virus, de impact ervan op de internationale interieur- en beurswereld en de uitdagende organisatie van grote events, beslist de Biënnale INTERIEUR haar editie 2020 uit te stellen tot het najaar 2021. De impact op een interieurfeest met 50.000 bezoekers is te groot om een succesvolle editie te garanderen. Wat […]

interieur_xpo-39-kopieren

19 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Door de uitbraak van het Covid-19 virus, de impact ervan op de internationale interieur- en beurswereld en de uitdagende organisatie van grote events, beslist de Biënnale INTERIEUR haar editie 2020 uit te stellen tot het najaar 2021. De impact op een interieurfeest met 50.000 bezoekers is te groot om een succesvolle editie te garanderen.

Wat niemand mogelijk achtte, is op amper enkele weken tijd realiteit geworden. De pauzeknop die tijdelijk werd ingedrukt, lijkt ondertussen meer dan een reset te betekenen. “De impact van het Coronavirus is enorm voelbaar,” zegt Jo Libeer, CEO van de Biënnale INTERIEUR.

“Er heerst onzekerheid en investeringen worden uitgesteld. Wij moeten als organisatie hierin ook onze verantwoordelijkheid nemen, zowel naar exposanten als naar bezoekers toe. Omdat we het kwaliteitslabel hoog in het vaandel voeren, hebben we dan ook beslist de 27e editie van de Biënnale Interieur met een jaar op te schuiven.” 2020 wordt sowieso een bijzonder jaar voor de Biënnale INTERIEUR. Dit jaar wordt voor de 15e keer de Belgische designer van het jaar gevierd. Deze prijs zal in het najaar worden uitgereikt, in samenwerking met Knack Weekend en Le Vif Weekend. De Biënnale INTERIEUR zette een paar jaar geleden ook al eerste stappen richting een nieuw model. De ontwikkeling van een heus stadsfestival en het gericht uitwerken van een intens en professioneler programma beantwoordden aan de vragen van de markt. Dat veranderingsproces wordt nu verder uitgewerkt.

“Als organisatie kennen we de markt door en door. Onze voelsprieten worden gevoed door een team dat dagelijks in contact staat met internationale meubelfabrikanten, toonaangevende ontwerpers en thought leaders. We mogen de signalen dan ook niet negeren en moeten flexibel met de situatie omspringen,” besluit Jo Libeer. “We kijken hoopvol naar de toekomst en krijgen er een jaar bij om aan een inhoudelijk sterke Biënnale te werken.”

Door het opschuiven naar 2021, verandert de Biënnale INTERIEUR van jaar en wisselt het de pare jaren voor de oneven jaartallen. De wereld zal er in een post-covid tijdperk anders uitzien. De Biënnale INTERIEUR 2021 zal plaatsvinden in Kortrijk Xpo van 21 tot en met 25.10.2021.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%