NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Inspirerend maatwerk
Niet enkel traditionele glasinvullingen, maar ook vernieuwende en vintage materialen aan, zoals crepi, oceanic en zo meer.

Inspirerend maatwerk

Al meer dan dertig jaar verrast Du Pont de markt met innovatief meubelbeslag en onderdelen. Niet alleen speurt deze groothandelaar de markt af naar nieuwigheden waarmee interieurbouwers het verschil kunnen maken. Du Pont produceert ook zelf oplossingen op maat, zoals een plug-and-play verlichting en de Darby-reeks die nu zowel kader- als pivoterende binnendeuren en spiegels omvat. 

Du Pont is gekend om zijn totaalprogramma voor iedereen die professioneel hout verwerkt. Van interieurbouwer tot keukenfabrikant, van schrijnwerker tot meubelfabriek: iedereen vindt zijn gading bij deze distributeur. “We importeren materialen uit de hele wereld”, vertelt Alain Leyssens. “Bij het selecteren van onze leveranciers hanteren we drie grote criteria: een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de beschikbaarheid van de producten en het innovatief karakter van de producent. In onze nieuwe vestiging in Grobbendonk beschikken we over een uitgebreid basisprogramma dat uit voorraad leverbaar is via eigen wagens en chauffeurs. Want wij beseffen dat een snelle en excellente dienstverlening een troef is die professionele houtbewerkers ten zeerste appreciëren.”

Het beste van twee werelden: een zwarte kaderdeur met het regelcomfort en kwaliteit van een moderne keukendeur.

Doorheen de jaren detecteerde Du Pont nog een andere behoefte bij zijn klanten: maatwerk. Daarom besloot de distributeur om zich ook als producent te profileren. “In 2018 ontwikkelden we een productreeks die inspeelt op de trend naar steellook ramen en deuren in landelijke woningen”, vertelt Alain Leyssens. “Het resultaat was de Darby Door, een matzwart aluminium kaderdeur met landelijke uitstraling. Deze kan worden voorzien van horizontale en verticale onderbrekingsprofielen. De deuren kunnen met BLUM-kaderdeurscharnieren in Onyx zwart worden uitgerust en ook de toepassing van een 3D-regeling behoort tot de mogelijkheden. Op die manier verenigt de Darby Door het beste van twee werelden: het is een zwarte kaderdeur met het regelcomfort en kwaliteit van een moderne keukendeur. Intussen valt de Darby Door niet enkel met standaard glasvullingen (helder, gezuurd, spiegel…) te combineren. Om interieurarchitecten te inspireren om creatief met onze deuren aan de slag te gaan, bieden we ook vernieuwende en vintage materialen aan, zoals crepi, oceanic en zo meer.”

Uitbreiding van de familie

Het enthousiasme waarmee de Darby Door in de markt werd onthaald, smaakte naar meer. Du Pont besloot om het assortiment met de Darby Pivot uit te breiden. Alain Leyssens: “Het gaat om pivoterende binnendeuren die in beide richtingen openen en daardoor multifunctioneel inzetbaar zijn. In 2019 hebben we dan de Darby Mirrors geïntroduceerd: spiegels voor badkamermeubels met fijne zwarte kader, volledig op maat, met aangepaste bovenverlichting op maat en spiegelverwarming om aandampen te vermijden. Met de introductie van Darby Slide (schuifdeuren), vaste wanden en scharnierende binnendeuren, vervolledigden we ons programma. Verder legden we ons de laatste jaren toe op plug-and-play verlichting: ledverlichting op maat met aangepaste kableringen, transfo’s en schakelmogelijkheden op maat van uw kast.

De Darby Door, een matzwarte aluminium kaderdeur met landelijke uitstraling.

Du Pont investeerde in de benodigde infrastructuur om de eigen reeksen en het maatwerk zelf te produceren. “Alle werkzaamheden in eigen atelier uitvoeren, is onze garantie voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Alain Leyssens. “Doordat we de volledige logistieke flow beheren, houden we de kosten onder controle en kunnen we bovendien snel leveren. In onze optiek van een optimale klantenservice investeerden we eveneens in een website die toelaat om erg eenvoudig een offerte op te vragen. Het volstaat om op www.darbydoors.be een login aan te vragen. Daarna brengt onze configurator je in enkele stappen naar de correcte prijs voor de gekozen kaderdeur en vulling, waarna je ineens je bestelling kan plaatsen. Natuurlijk blijven we in onze showroom paraat voor eventuele demonstraties.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details