NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Het beste van MDF- en spaanplaten gecombineerd

Het beste van MDF- en spaanplaten gecombineerd

De eerste spaanplaat is in 1940 ontwikkeld. Twintig jaar later volgde MDF. Daarna bleef het veertig jaar stil. Tot de eeuwwisseling. Toen het de Spaanse fabrikant FINSA superPan gelanceerd. En recent is dit unieke product nog verbeterd, met tal van voordelen voor het interieur.

SuperPan bestaat uit een kern van drie lagen gerecycleerde spaanders en toplagen van HDF. Dit wordt vervaardigd aan de hand van een continue persproces. Dankzij deze samenstelling biedt superPan een significant aantal voordelen ten opzichte van een traditionele spaanplaat. Al deze voordelen komen het eindproduct ten goede en zorgen voor een hogere kwaliteit in de afwerking van jouw interieur.

Het eerste voordeel is de betere zaagkwaliteit. Met superPan kan meer dan twee keer zoveel meter gezaagd worden, zonder dat de eerste tekenen van chippen zich voordoen. Chippen is het uitbreken van de spaanders die de decoratieve toplaag beschadigen. Wie wil er nu een meubel waar al bij aanschaf kleine beschadigingen op zitten? 

SuperPan is een sterk materiaal met een hoog draagvermogen.

Duurzaamheid

Ook de toplaag wordt uitstekend afgewerkt. SuperPan kan direct worden afgelakt en is beter bestand tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor eindproducten langer mee gaan en mooi blijven. Bovendien heeft superPan een hoger draagvermogen. Planken gemaakt van superPan buigen op korte en lange termijn minder door dan een traditionele spaanplaat. Je kan dus bijvoorbeeld meer boeken kwijt in de boekenkast of zwaardere pannen in de keuken gebruiken.

Sterk materiaal

SuperPan biedt een hoge weerstand tegen impact. De plaat en de decoratieve toplaag zullen minder snel beschadigd zijn als er iets op valt. Ideaal voor bijvoorbeeld toepassingen in de horeca, waar een meubel meer te lijden heeft dan thuis. 

Daarbij biedt het materiaal ook een hoge weerstand tegen stoten aan de kanten. Stel: je hebt een mooi wandmeubel ontworpen en tijdens het stofzuigen bots je met de steel van de stofzuiger tegen de hoek van het meubel. Het kan iedereen overkomen. De kans dat er een breuk optreedt met superPan is aanzienlijk kleiner. Kortom: de eindkwaliteit ligt hoger met superPan als dragerplaat. 

FINSA decorcollecties

Een dragerplaat als superPan verdient natuurlijk een mooie afwerking. FINSA biedt allerlei decoratieve afwerkingen, zoals melamine, HPL en echt houtfineer. Neem de FINSA decorcollectie, Gama Duo genaamd. Meer dan 170 decoren en tien structuren op zowel melamine als HPL mét bijpassende kantenband. En
het goede nieuws is dat deze collectie begin volgend jaar vernieuwd zal worden.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details