Sinds de oprichting in 2008, via de overname door bedrijfsleider Hervé Chenut van een onderneming die al sinds 1991 actief was, gaat Isolux zijn weg als specialist in de plaatsing van buitenschrijnwerk in aluminium en pvc. Maatwerk, met als motief het streven naar perfectie. In dat streven wordt het bedrijf vakkundig bijgestaan door een aantal partners met dezelfde passie voor een perfecte afwerking. Zoals Wako, die al sinds het prille begin dezelfde filosofie nastreeft.
Het Luxemburgse Isolux specialiseert zich al zestien jaar in schrijnwerk en biedt een breed assortiment aan oplossingen, zoals de levering en plaatsing van ramen, garagepoorten, buitendeuren, zonweringen, rolluiken en vliegenramen tot zelfs pergola’s, veranda’s en erkers. Allemaal in aluminium of pvc. De klanttevredenheid en kwaliteit van zijn dienstverlening garanderen zijn de primaire doelstellingen. Om die uitmuntendheid te realiseren in hun projecten, rekent Isolux op betrouwbare en ervaren partners. Zo is Wako al lange tijd hun in aluminium- en pvc-schrijnwerk gespecialiseerde partner.
De grote troef van die samenwerking? Een uitstekende verstandhouding en perfecte coördinatie vanaf het begin van de besprekingen. Simon Van Droogenbroeck is projectleider en verantwoordelijk voor de offertes en de planning. Hij illustreert alle troeven van dit geslaagde partnerschap met een project dat onlangs uitgevoerd werd in Houffalize: de plaatsing van ramen, rolluiken en een garagepoort in een alleenstaande eengezinswoning, een nieuwbouw opgestart in 2023.
“We worden vaak benaderd door architecten, en soms ook door particulieren, voor de uitvoering van het buitenschrijnwerk. Voor dit specifieke order in Houffalize vertrouwde architectenbureau INCLUSI-A ons de levering en plaatsing toe van ramen, rolluiken op de verdieping, een voordeur en een garagepoort. Dit alles in pvc, op de nieuwbouwwerf van een vrijstaande eengezinswoning”, begint Simon zijn betoog. En hij gaat verder: “Op zich is het een vrij eenvoudig dossier, zonder grote technische uitdagingen en zonder bijzondere eisen op het vlak van isolatie. Het lastenboek vermeldde geen specifieke eisen voor de profielen, tenzij dan de vraag om driedubbel glas en de kleurkeuze. De afmetingen van het raamwerk waren vrij standaard, met uitzondering van een schuifraam van vier meter lang, wat min of meer de uiterste limiet is voor pvc. Eigenlijk waren de enige bijzonderheden de plaatsing van rolluiken op de verdieping en de toevoeging van enkele opties, waaronder alarmcontacten.”
Dit al bij al ‘klassieke’ project illustreert evenwel perfect de goede verstandhouding tussen leverancier, plaatser en klant. Simon: “Ieder project begint met een vraag van de architect. Die stuurt ons de meetstaten, de plannen of het lastenboek. Wij bestuderen de haalbaarheid van het project en bezorgen al die informatie vervolgens aan Wako. Wako bezorgt ons daarna zo snel mogelijk een offerte, die wij op onze beurt doorspelen aan de klant. Eens het project goedgekeurd is, voeren wij de metingen ter plaatse uit en sturen die door naar Wako. Zij voeren in samenwerking met onze interne opmeter de technische studie uit. Daarna volgt de levering op de bouwplaats of in onze werkplaats. Op de afgesproken datum verzorgen wij de plaatsing op de bouwwerf.”
Simon benadrukt het respect voor de aangegane verbintenissen. “Wako is een vaste waarde. Hun reactiviteit is ongeëvenaard. Zodra onze bestelling gevalideerd is, deelt Wako ons binnen enkele dagen de levertermijn mee. Zo leggen wij met een gerust gemoed onze leveringsdatum vast en kunnen we die ook respecteren. Een ander sterk punt is Wako’s dienst na verkoop. Als bijvoorbeeld een stuk raambeslag defect is, neemt de interne dienst na verkoop de zaak over om de klant te contacteren en het probleem te verhelpen”, legt hij uit. “De montage in de fabriek maakt ons werk op de bouwwerf een stuk eenvoudiger. Zo worden de inbouwrolluiken in de fabriek geassembleerd. Het raam en rolluik zijn dus al samengesteld. Wij hoeven enkel nog het geheel ter plaatse in te passen. We verliezen dus geen tijd meer op de bouwwerf. En dat is een grote troef”, besluit Simon. “Lang niet alle fabrikanten werken op die manier.”