Plateforme pour l'industrie de la construction intérieure & menuiserie
Terug naar overzicht

Vlecad

Al sinds 1987 ontwikkelt Vlecad software voor de interieurindustrie. Terwijl onze initiële software in de beginjaren zich richtte op de verwerking van massief hout, vormt Korpus sinds 1998 dé CAD-CAM oplossing voor kasten én interieurelementen met plaatmateriaal. Korpus werd volledig in eigen huis ontwikkeld. Dagelijks werken onze programmeurs verder aan de optimalisatie en uitbreiding van dit programma, zodat we aan de hoge verwachtingen van onze klanten blijven voldoen. Onze software werkt voor verschillende types en merken van machines, zodat we elke interieurspecialist of kastenbouwer van dienst kunnen zijn.

Voor en door de meubelindustrie

Vlecad is letterlijk gegroeid uit de meubelindustrie. Het bedrijf werd op 1 april 1987 opgericht door Jos Vliegen en Jacques Leen. Jos Vliegen had voordien jarenlang gewerkt voor een Limburgs meubelbedrijf, waar hij verantwoordelijk was voor de aansturing van de CNC-machines.

Beide vennoten zagen toen al een grote toekomst weggelegd voor de automatisering van machines én ontwikkelden met hun nieuwe bedrijfje een CAM-module om het machinepark van meubelbouwers aan te sturen. Deze CAM-module sloot aan op de bestaande software CAD Key.

Met deze eigen softwareontwikkeling was Vlecad het eerste Belgische bedrijf dat CAD-CAM software ontwikkelde om machines aan te sturen in de houtverwerkende industrie.

De geboorte van Korpus

Net als andere industrieën onderging ook de interieur- en kastensector heel wat evoluties. In plaats van massieve meubels kwam het plaatmateriaal vanaf de tweede helft van de jaren ’90 sterk in opmars.

Specifiek voor deze toepassingen ontwikkelde Vlecad de eerste versie van Korpus. Deze CAD-CAM software werd vanaf nul – inclusief de initiële broncode – door eigen programmeurs opgebouwd. Korpus was het resultaat van vele decennia ervaring met het aansturen van houtverwerkende machines. Korpus biedt ontwerpers een eindeloze creativiteit binnen wat constructief en technisch mogelijk is.

Met de ontwikkeling van AutoFIT in 2003 kreeg Korpus een belangrijke add-on. AutoFIT zorgt voor de zaagoptimalisatie waardoor het rendement verhoogt en het houtafval drastisch daalt.

Doorheen de jaren onderging Korpus heel wat uitbreidingen en updates. Nog steeds werkt Vlecad dagelijks aan de verdere ontwikkeling van het programma. Zo biedt Korpus heel wat mogelijkheden voor 3D-rendering en virtual reality.

De uitbreiding van het programma is ook gericht op het alsmaar toevoegen van types en merken van machines voor connectie en aansturing. Aangezien we Korpus zelf ontwikkelen kunnen we gericht inspelen op elke specifieke behoefte van onze klanten.

Bedrijfsovername door de tweede generatie

Zoon Lars Vliegen werkte al meerdere jaren voor Vlecad toen hij in 2016 besloot om de zaak over te nemen. Samen met zijn broers Sven en Nik – eveneens werkzaam bij Vlecad – verzekerde hij de toekomst en bracht hij een nieuwe dynamiek. Zo verhuisde het bedrijf in de loop van 2018 naar gloednieuwe bedrijfsgebouwen – inclusief opleidingscentrum – in Bree.

Vlecad telt inmiddels zeven gespecialiseerde medewerkers en kijkt voor verdere groei ook naar het buitenland. Daarvoor wordt wereldwijd een netwerk van resellers uitgebouwd.

Informations générales

Services Automatisering/erpSoftware adresse Kanaalkom 36
3960 Bree
België
Numéro de téléphone +32 (0)89 819330 Adresse email info@vlecad.be site Internet vlecad.be

kaart

« * » indique les champs nécessaires

Envoie-nous un message

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details