Plateforme pour l'industrie de la construction intérieure & menuiserie
Producten

Zwarte parel in hotelinterieur

DSC_0096

21 mars 2019 Temp de lecture 4 minutes

Partager cet article

In het Van der Valkhotel in het Nederlandse Heerlen steelt een zwarte sfeermaker de show. De indrukwekkende toog op het gelijkvloers tilt het begrip natuursteen naar een hoger niveau. Als bezoeker beleef je er live cooking of geniet je van een cocktail in de luxueuze uitstraling van het prachtig geaderde Noir Saint Laurent.

Voor het hotel-restaurant in Heerlen – een nieuwbouwproject – ging Van der Valk met interieurarchitecte Ineke Roosen in zee. Zij richtte het volledige interieur in. De eigenzinnige stijl wordt doorgetrokken in de andere nieuwbouwprojecten van de hotelketen. Lichtinval en natuurlijke materialen primeren. Dat zie je aan het warme parket, de luxueuze grootformaattegels en het indrukwekkende barmeubel in donkere natuursteen. Nadat een brand begin 2016 een deel van het hotel volledig in de as legde, heeft Van der Valk Heerlen daarmee zijn tweede adem gevonden. En wat voor een.

Zwarte kalksteen met delicate adering
De Noir Saint Laurent komt uit Béziers in Frankrijk. De kalksteen is zowat 400 miljoen jaar oud. De warme zwarte natuursteen biedt ruimte aan een onverwachte kleurenpracht: de witte, gele en helder oranjerode aders lopen door het intense zwart. “Net door die unieke look is het barmeubel toonaangevend voor het volledige interieur”, zegt Ineke Roosen. “Het volledige kleurenpallet van de ruimte is erop afgestemd. De Noir Saint Laurent komt terug in accenten zoals verrijdbare blokken en tafeltjes.”

Maatwerk tot op de millimeter
Voor de uitvoering en plaatsing van het maatmeubel klopte Roosen aan bij D&S Natuursteen in Hoensbroek. De Nederlandse natuursteenspecialist is vertrouwd met projecten van deze omvang, maar kreeg toch enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld. “De patronen moesten op de millimeter passen”, legt men uit bij D&S Natuursteen. “De aders lopen door in het blad. Als je van bovenaf naar de zijkant kijkt, zie je zo een doorlopend geheel waarbij de aders op geen enkel moment onderbroken worden. Zo komt het natuurlijke karakter van het materiaal helemaal tot zijn recht. De bladen werden in verstek gezaagd en daarna gelijmd. Geen evidentie, maar onze ervaren vaklui wisten de verwachtingen in te lossen.”

D&S Natuursteen
Als je van bovenaf naar de zijkant kijkt, zie je een doorlopend geheel waarbij de aders op geen enkel moment onderbroken worden.

Warm welkom aan het onthaal
Dat de kracht van de natuur het volledige interieur stuurt, merk je al in de hotelentree. Elementen in natuursteen geven het onthaal zijn warme uitstraling. Ineke Roosen omschrijft: “Het is een warme, uitnodigende entree geworden met een huiselijke uitstraling. Klanten voelen zich er meteen welkom. Dat is precies wat we beoogden met de duidelijke keuze voor zoveel mogelijke authentieke materialen. Gezien hun kwetsbare karakter was een volledig interieur met natuurlijke materialen geen optie, maar we werkten wel zo weinig mogelijk met namaakmaterialen. Binnen de grenzen van het praktisch haalbare natuurlijk.”  

Tekst: Stephanie Demasure   Beeld: D&S Natuursteen
Uitgelichte afbeelding: 
Lichtinval en natuurlijke materialen primeren. Dat zie je aan het warme parket, de luxueuze grootformaattegels en het indrukwekkende barmeubel in donkere natuursteen.

 

Newsletter

S'inscrire pour recevoir les dernières actualités

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Site web
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Site web
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Site web
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Site web
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Site web
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Site web
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Site web
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Site web
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Site web
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Site web
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Site web
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details