Plateforme pour l'industrie de la construction intérieure & menuiserie

Presentatie geïnspireerd door de natuur

Een prachtig landgoed dat leidde tot een succesvolle deelname aan de Küchenmeile A30, dat recept moet je gewoon herhalen. Zo dacht ook Jetstone er over. Dit najaar was de fabrikant opnieuw aanwezig op Gut Böckel.

In Rödinghausen ligt een prachtig landgoed waarvan de vele oude stallen mooi gerenoveerd zijn tot polyvalente zalen. Al enkele jaren trekken keukenfabrikanten en producenten van keukentoebehoren er naartoe om daar hun nieuwe producten in een passende setting voor te stellen. Vorig jaar was Jetstone er voor het eerst bij toen één van de laatste stallen klaar was voor gebruik. Het werd een succes van de eerste tot de laatste dag. De beslissing viel al snel om ook de komende jaren van Gut Böckel de standplaats tijdens de Küchenmeile A30 te maken.

Bromo, één van de nieuwe kleuren die Jetstone voorstelde.

 

Inspiratie uit de natuur

“Gewoon een productopstelling willen we er niet van maken”, klonk het tijdens onze rondleiding. “We hangen onze presentatie steeds op aan een thema en dat is dit jaar niet anders.” Jetstone liet zich inspireren door een boek van Lidewij Edelkoort. Deze Nederlandse onderzoekster en trendvoorspeller, door het gekende Amerikaanse weekblad Time in 2003 uitgeroepen tot een van de 25 invloedrijkste mensen in de modewereld, schreef het boek “Form Follows Food”. Het boek, een initiatief van composietfabrikant Caesarstone, laat mooi zien hoe kleuren en structuren uit voeding en natuur terugkomen in actuele trends voor keukenwerkbladen. In samenwerking met architect Perry Hanssen vertaalde Jetstone elementen uit het boek naar een presentatie getiteld “Hexagon: Inspired by nature” waarbij de zeshoek veelvuldig op de voorgrond trad.

De hoofdrol was weggelegd voor de vijf nieuwe kleuren die Jetstone voorstelde: Jet Grey, Primordia, Noir Desir, Kreta en Bromo. In preview werden eveneens een aantal materialen getoond die begin 2020 de collectie vervoegen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Caesarstone-kleuren Black Tempal, Calacatta Nuvo en Empira White.

Nieuwe composietkleuren

Voorgesteld in september en meteen ook beschikbaar: Primordia, Jet Grey, Noir Desir, Kreta en Bromo. Primordia en Jet Grey zijn composietkleuren, Noir Desir is een keramiek terwijl Kreta en Bromo uit Dekton worden vervaardigd.

Primordia, een nieuwe kleur van composietfabrikant Caesarstone, valt op door de ruwe en industriële betonlook. De lichtgrijze basiskleur bevat witte, donkergrijze en bruine structuren die de natuurlijke imperfecties en roestelementen uit echt beton nabootsen. Jet Grey is dan weer het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Jetstone en één van haar composietleveranciers. De middengrijze kleur vormt een neutrale basis die op vrijwel elke kleur keuken toe te passen is. De lichtgrijze gewolkte structuur geeft het materiaal een stoere, betonachtige uitstraling. Beide kleuren zijn beschikbaar in 12 en 20 millimeter dikte.

De zeshoek stond centraal in de presentatie “Hexagon: Inspired by nature”. (Beeld: Ilco Kemmere Fotografie & Film)

 

Uitbreiding bij Dekton

De nieuwe Dekton-kleur Bromo is een antraciet/donkerblauwe tint met een subtiel vervaagde tekening. De zorgvuldig gecreëerde textuur zorgt voor een natuurlijke look die doet denken aan een gesteente zoals leisteen. De inspiratie voor de Dekton-kleur Kreta ligt bij de klassieke betonnen vloeren. Het ontwerp bestaat uit een redelijk gelijkmatige verdeling van lichtere en donkere grijstinten die een natuurlijke betonlook creëren. Zowel Bromo als Kreta zijn beschikbaar in de diktes 8, 12 en 20 millimeter met maximale afmetingen 3150 op 1390 millimeter.

Bijzondere toevoeging in keramiek

De nieuwste telg in het assortiment keramiek van Jetstone heet Noir Desir, een combinatie van een matzwarte basiskleur met mystieke aders in goud, brons en wit. Het stijlvolle resultaat is leverbaar in materiaaldiktes van 6 en 12 millimeter en beschikt, net zoals alle keramiekkleuren, over een hoge vlek-, kras- en hittebestendigheid.   

« * » indique les champs nécessaires

Envoie-nous un message

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details